Svi su izvidi u tijeku, no navodno će se ipak vratiti na posao

RODITELJI U ŠOKU: Odgajateljica djeci lijepila selotejp na usta, vezala im ruke…

Objavljeno: 07.09.2023. zagorjeinternational

Roditelji vrtićanaca požalili su se na neprimjereno ponašanje jedne odgajateljice iz vrtića u zagrebačkom kvartu Trnsko. Naime, kako kažu, ona djeci lijepi usta selotejpom, prenosi Večernji list.

– Ja sam samoinicijativno prijavila slučaj prosvjetnoj inspekciji koja je donijela zaključak da se to stvarno dogodilo mom četverogodišnjem sinu i još jednom dječaku iz grupe. Također, i ravnateljica me pozvala na razgovor kako je utvrđeno internom inspekcijom da je slučaj istinit. Nakon toga je odgajateljica otišla na bolovanje, a slučaj je prijavljen nadležnim institucijama – ispričala je majka jednog djeteta iz tog vrtića.

Čudna od početka

Saznala je i da je na vijeću vrtića odlučeno da će se ta odgajateljica ipak vratiti na posao.

– Ja sam se malo potrudila i javila se svim institucijama, od vrtića, pa sve do Grada. Nitko mi nije dao jasan odgovor i svi samo prebacuju lopticu. Stvarno se bojim za svoje dijete, ne želim da ta osoba čuva moje dijete – rekla je zabrinuta majka i dodala da s tom odgajateljicom od početka nešto nije u redu:

– Ta teta je od starta bila osoba koja nije imala prevelike empatije, nikada nije imala osmijeh na licu, i nije previše komunicirala. No, s obzirom da se moj sin nikada nije žalio, nisam oko toga radila problem. Sve do travnja ove godine, kada se jedna mama preko grupnog e-maila požalila kako postoji problem. Odmah su se nadovezali i drugi roditelji sa sličnim pričama. Navodno je vezala i ruke drugoj djeci kada su bila neposlušna te je nekim curicama lijepila jastuke oko trbuha te su tako morale sjediti u kazni. No, to ništa nije dokazano, osim ovog mog slučaja oko selotejpa – dodala je.

Po protokolima 

Ravnateljica vrtića rekla je da je vrtić postupio po svim protokolima.

– Vrtić je postupio po svim protokolima, obavijestio sve nadležne institucije, te su izvidi još u tijeku i prema svim postupanjima vrtić će pružiti podršku unutar svojim ovlasti – rekla je Melina Vučak, ravnateljica vrtića, ali nije komentirala hoće li se, i kada, spomenuta odgajateljica vratiti na posao.

Ministarstvo obrazovanja poručilo je da je obavljen inspekcijski nadzor kojim su predložene određene mjere protiv uključenih osoba te da se za daljnje postupanje treba obratiti vrtiću.

Iz Grada Zagreba su pak poručili da osuđuju svaki oblik neprimjerenog postupanja, no detalje navedenog slučaja nisu u mogućnosti iznositi jer je postupak nadležnih institucija u tijeku. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba