Bilo je i teško ozlijeđenih

U Zagorju tijekom vikenda šest prometnih nesreća. Dvije uzrokovali pijani vozači

Objavljeno: 04.09.2023. zagorjeinternational

Zagorska je policija tijekom proteklog vikenda, po pitanju kriminaliteta, evidentirala jedno kazneno djelo krađe, dva kaznena djela teške krađe i tri kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dok je na zagorskim prometnicama zabilježila šest prometnih nesreća. 

Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom i dogodile su se u Đurmancu zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, Martinšćini uslijed ne držanja vozila uz desni rub kolnika, Gotalovcu uslijed neprilagođene brzine i Lugu Zabočkom zbog držanja vozila preblizu desnog ruba kolnika, a vozač u toj prometnoj nesreći upravljao je vozilom sa 1,90 promila alkohola u organizmu.

– U Zaboku je uslijed držanja vozila preblizu desnom rubu kolnika došlo do slijetanja motocikla van kolnika te su vozač i putnik na motociklu zadobili teške tjelesne ozlijede, a vozaču je utvrđeno kako je motociklom upravljao sa 0,57 promila alkohola u organizmu. U Pregradi je zbog ne osiguravanja tereta na biciklu došlo do pada bicikliste koji je zadobio teške tjelesne ozlijede – izdvojili su iz policije.

Od počinjenih prekršaja tijekom vikenda, za izdvojiti su jedan prekršaj iz Zakona o šumama, jedan prekršaj držanja životinje bez nadzora i jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droga.

– Od ostalih događaja možemo spomenuti kako je jedna osoba u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala jednu pušku – dodali su iz policije.

Također, u Mihanovićevom Dolu je uslijed kvara došlo do požara solarnih panela na krovu skladišta poduzeća. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba