Uz to, nije ni bio vezan

Ovotjedni rekorder dolazi nam iz Cetinovca, a napuhao je 2,82 promila 

Objavljeno: 04.09.2023. zagorjeinternational

Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđeno je ukupno 106 prometnih prekršaja od čega 41 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, devet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 39 ostalih prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu kod vozača utvrđena je tijekom kontrole prometa u nedjelju, 3. kolovoza oko 00,50 sati, u Cetinovcu, kod 52-godišnjaka koji je osobnim automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,82 promila, a tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 52-godišnjaka slijedi podnošenje Optužnog prijedloga Općinskom sudu u Zlataru s predloženom ukupnom novčanom kaznom od 1450 eura, te zabranom upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.  

Nadalje, prilikom kontrole prometa u Gornjem Maclju, u petak 1. rujna oko 18 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak koji je vozilom upravljao sa 2,38 promila alkohola u organizmu. Temeljem prekršajnog zakona vozač je uhićen te je u subotu 2. rujna doveden na prekršajni sud i pravomoćnim rješenjem mu je izrečena novčana kazna od 1320 eura i zabrana korištenja strane vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Isto tako najveća utvrđena nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 2. rujna u Gornjem Maclju od 89 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h. Vozaču je naplaćena novčana kazna. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba