Vinski plac, Dječji korzo, Plac suvenira... Nema čega nema, na vama je samo da dođete 

TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE: Zabava, zabava i samo zabava tijekom cijelog tjedna – nema bolje pozivnice

Objavljeno: 31.08.2023. zagorjeinternational

Ovogodišnji ‘58. tjedan kajkavske kulture’ donosi niz zabavnih događanja od već dobro poznatog i popularnog Vinskog placa, Dječjeg korza, Placa suvenira i festivalskih delicija, do izvedbi različitih KUD-ova, koncerata i predstava. Bogati program najavljuje direktorica Turističke zajednice Grada Krapine, Nedeljka Vodolšak, ističući kako je Turistička zajednica zadužena za tzv. vanjska događanja. 

Manifestacija započinje sutra, a službeno otvorenje će biti u nedjelju, 3. rujna na Trgu Ljudevita Gaja. 

Vinski plac

– 2. rujna je otvorenje Vinskog placa. Naši gosti će predstaviti ispijanje vina na jedan interesantan način, kako se to nekad radilo u Krapini i u Križevcima – rekla je Vodolšak i dodala kako se Vinski plac održava tjedan dana, od subote do subote, a za dobru zabavu pobrinuti će se poznati bendovi iz Krapinsko – zagorske županije. 

Tako će u subotu, 2. rujna, u sklopu Vinskog placa nastupati ‘Kontra band’, sljedećeg dana, u nedjelju, na programu je koncert grupe ‘Šarmeri’, a kroz idući tjedan očekuju vas izvedbe ‘Ansambla Zagorje’, grupe ‘Zvuci Zagorja’, ‘Dečki z bregov’ te posljednje subote nastup glazbene grupe ‘Fiškali’. 

Dječji korzo

Osim Vinskog placa, tu je i jedan od najbogatijih, najinteresantnijih i najšarenijih programa u sklopu Tjedna kajkavske kulture – Dječji korzo, koji će biti otvoren u sklopu službenog otvaranja manifestacije. 

– Ove godine imamo 15 dječjih grupa iz cijele Županije – kazala je direktorica TZ-a i dodala kako će se nakon otvaranja održati koncert ‘Branka Ovčarića i prijatelja’, dugogodišnjeg sudionika Kajkavskog festivala. 

U utorak, 5. rujna održat će se Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, dok će KUD ‘Krapina’, KUD ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ i ‘Humsko amatersko kazalište’ predstaviti na Dramskoj večeri kazališnih amatera. Idućeg dana, u srijedu, na Trgu Ljudevita Gaja ‘Kerekesh Teatar’ zabavit će publiku kazališnom predstavom ‘Imovina’. 

Popularna gošća

Vodolšak je izdvojila i Plac suvenira i festivalskih delicija, u kojem sudjeluje Srednja škola Pregrada sa svojim delicijama, koje će napraviti posebno za Tjedan kajkavske kulture. U sklopu toga, izdvaja se i Etno kućica koju ove godine oprema Etno selo Kumrovec.

Predstaviti će se i različiti KUD-ovi iz cijelog kajkavskog govornog područja, kao što su KUD ‘Lovro Ježek’ Marija Bistrica, KUD ‘Croatia’ Zagreb, KUD ‘Gradići’ Velika Gorica, Klapa ‘Lugarin’, HKUD ‘Prigorec’ Markuševec. 

Glazbene zvijezde hrvatske scene zabavljat će publiku na Trgu Ljudevita Gaja i to od četvrtak, 7. rujna, petak, 8. rujna te posljednjim koncertom u subotu, 9. rujna. 

U četvrtak se očekuje nastup poznate hrvatske glazbene zvijezde Maje Šuput, u petak će svojim pjesmama publiku zabaviti Petar Grašo, dok je subota rezervirana za koncert grupe Psihomodo Pop.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba