“Sigurnost i povjerenje”

TEŠKA SRAMOTA: Lički policajci seksualno zlostavljali ženu. Uhićeni su 

Objavljeno: 31.08.2023. zagorjeinternational

Iz PU ličko – senjske objavljeno je da je služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko – senjske dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom policijskih službenika PU ličko – senjske zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu ženske osobe.

Uhićeni policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko – senjske te je protiv njih podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Više informacija o navedenom događaju, odnosno kriminalističkom istraživanju nismo u mogućnosti objaviti, a sve s ciljem zaštite žrtve kaznenog djela od sekundarne viktimizacije – kažu iz PU ličko – senjske.

Zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti, provodi se postupak utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti te da će danas biti udaljeni s dužnosti. 

– Naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i Policijska uprava ličko-senjska, imaju nultu stopu tolerancije na bilo koji oblik zlostavljanja žena te ovakvo ponašanje najoštrije osuđujemo. Donekle nas umiruje činjenica da je žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko – senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja. Iako su počinitelji uhićeni i protiv njih je podnijeta kaznena prijava, ovakvim izoliranim ponašanjem pojedinaca nanijeta je ogromna šteta svim pripadnicama i pripadnicima policije koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih naših sugrađana – dodali su iz policije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba