Radove obišla i gradonačelnica Cividini

SVE JE SPREMNO: Čakovečke osnovce će dočekati obnovljene i opremljene škole 

Objavljeno: 31.08.2023. zagorjeinternational

U sedam osnovnih škola koje su u ingerenciji Grada Čakovca, I., II., III. osnovnoj školi, osnovnim školama Ivanovec i Kuršanec, Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec te Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić Čakovec, sve je spremno za prvi dan nove školske godine.

Za tekuće investicijsko održavanje, nabavu dugotrajne imovine i dodatna ulaganja, Grad je tijekom ljetnih mjeseci izdvojio više od 225.000 eura.

Aktualne radove, ali i one završene provjerila je gradonačelnica Ljerka Cividini, obilaskom škola, kako bi se uvjerila da će školarci imati najbolje uvjete u svom ‘drugom domu’. 

Tako će I. OŠ ove godine imati obnovljene parkete u matičnoj školi i područnim školama, a sanira se limeni pokrov iznad učionica kod sportske dvorane, kao i ulazna vrata te stepenice. Postavljena je ograda kod Područne škole Krištanovec, radi se na nadogradnji zaštitne ograde kod košarkaškog igrališta, zidarski radovi, izvedbi fasade na zapadnom pročelju objekta produženog boravka, saniraju zidovi i stropovi uzduž balkona kod sportske dvorane te dobavljaju i ugrađuju kuhinjski aparati za PŠ Krištanovec.

U II. OŠ sanirano je sjeverno pročelje sportske dvorane, kao i parket u pet učionica i zbornici, nabavljena su potrebna dva projektora, a dobavlja se i ugrađuje potrebno za potrebe kuhinje te semafora za školsku sportsku dvoranu. Učenike III. OŠ dočekat će sanirani zidovi u učionicama i dvorani, nastavljaju se radovi na vanjskoj kanalizaciji, a u tijeku je dobava i montaža kuhinjskih uređaja i aparata uz novu zaštitnu mrežu za sportska igrališta prema javnoj prometnici. Kod COO-a potreba je bila u izvedbi asfalta na površinama na prilazu školi, uz manji broj investicija u iščekivanju nove zgrade tj. Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra.

U Umjetničkoj školi M. Magdalenić odrađena je sanacija dotrajale krovne konstrukcije, dok u OŠ Kuršanec obnovljen parket u učionicama dobavljene su i ugrađene vanjske žaluzine za učionice na južnoj strani te je u tijeku dobava i ugradnja kuhinjskih uređaja i aparata. Učenici OŠ Ivanovec dobit će novu nadstrešnicu na ulazu u školu, podne obloge u učionici te nove kuhinjske uređaje i aparate.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba