Javnosti poznat kao svećenik koji je 2014. održao polnoćku sa šatorašima u Savskoj te kao žestoki zagovaratelj zabrane pobačaja

Don Damir Stojić razriješen funkcije župnika

Objavljeno: 29.08.2023. zagorjeinternational

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša razriješio je don Damira Stojića funkcije župnika u župi Duha Svetoga u Zagrebu, a vijest je objavljena na Facebook stranici župe, koja se oprostila od Stojića.

– Jutarnju svetu misu obilježili smo svečanim uvođenjem u službu našeg novog župnika, don Peje Orkića. Ovom prilikom želimo mu izraziti dobrodošlicu u našu Župu Duha Svetoga i neka upravo Duh Sveti bude taj koji će ga voditi u njegovom budućem radu. Preporučamo ga u Vaše molitve, radujemo se vremenu koje ćemo provesti s njime i svemu što ćemo od njega naučiti. Našem, sada već bivšem župniku, don Damiru Stojiću želimo od svega srca zahvaliti za sve što je učinio za našu župu, jer svi znamo, Gospodin je kroz njega zaista činio velika djela. Sretni smo što don Damir i dalje ostaje dio naše župe na Jarunu te mu želimo obilje Božjeg blagoslova u njegovoj novoj ulozi. Zahvale također želimo uputiti i našem don Dragi Detiću. Hvala Vam na Vašem nesebičnom služenju i neka Vas zagovor naše drage Marije Pomoćnice prati na Vašoj misiji u Njemačkoj. Sve naše svećenike preporučamo u vaše molitve i veselimo se svim druženjima koja su pred nama – napisali su iz Župe u objavi.

Inače, don Stojić bio je studentski kapelan, a javnosti je poznat kao svećenik koji je 2014. godine održao polnoćku sa šatorašima u Savskoj. Također, na jedno od svojih predavanja za studente je pozvao ratnog zločinca Darija Kordića. Isto tako, žestoki je zagovaratelj zabrane pobačaja, zbog čega se odrekao benda U2 kojeg je obožavao, piše Index.hr

– Danas sam saznao da je U2 službeno podržao ubojstvo nerođene djece (tzv. pobačaj) u Irskoj. Irci idu na referendum 25. svibnja. Riječ je o poznatom 8. amandmanu ustava koji štiti život nerođene djece. Od danas, umjesto In the name of love, U2 stoji In the name of death. Izdali su svoje kršćanske korijene i sav njihov humanitarni rad pada u vodu. U poznatom Shakespeareovom djelu, kad je Julije Cezar saznao da ga je prijatelj Brut izdao, jedva je izgovorio riječi, “Et tu, Brutus?” – “Zar i ti, Brute?” Tako se danas mnogi njihovi fanovi pa i ja pitam, “Et tu, U2? – pisao je tada Stojić.

Nadalje, često je, pred studentima, prozivao žene, govoreći da će “odgovarati zbog zavođenja”, a na jednom od predavanja je pričao i da je jedna djevojka izgubila menstruaciju nakon što je uhvatila oca kako gleda pornofilmove.

Na novinarski upit koju će funkciju sada obnašati u župi, Stojić je za Telegram rekao da je to ‘vojna tajna’. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba