U protekle tri godine plaće narasle za čak 30 posto, a zaposleno je i 80 novih radnika

Poznata hrvatska tvrtka ove godine podigla plaće za 10 posto

Objavljeno: 28.08.2023. zagorjeinternational

Kako su potvrdili u križevačkom divu KTC-u, od 1. srpnja ove godine plaće se povećavaju za 10 posto. Plaće radnika povećavane su sustavno i redovito u protekle tri godine.

S novim povećanjem, KTC će za plaće svojih zaposlenika ove godine izdvojiti oko 4,3 milijuna eura više, a u protekle tri godine ukupno povećanje iznosilo je 7,5 milijuna eura. Lani su ukupni troškovi svih zaposlenih iznosili oko 20,3 milijuna eura, piše Danica.hr

Prema podacima Financijske agencije, u protekle tri godine KTC je povećao prosječnu neto plaću svih zaposlenih za više od 30 posto. Tijekom prošle godine ona je iznosila 935 eura neto, a ove će godine, s novim povećanjem, vjerojatno biti veća od 1000 eura.

Ukinuli rad nedjeljom

U četiri godine, dakle, križevačka je kompanija neto plaće zaposlenika podigla u prosjeku za više od 40 posto, izračunali smo na temelju podataka Financijske agencije.

KTC je jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji je još početkom 2020. godine ukinuo rad nedjeljom, na opće oduševljenje radnika. Lani su im prihodi iznosili 1,88 milijardi kuna, dobit 54 milijuna kuna, a zaposlenih je ukupno oko 1570.

80 radnika više

Nakon ukidanja rada nedjeljom, KTC je u tri godine prihode povećao za 18 posto, profit za 47 posto te imaju oko 80 radnika više. Tvrtka ima i lanac ugostiteljskih objekata koji nije otpuštao radnike ni kad su ti lokali zbog lockdowna bili zatvoreni.

Križevački KTC danas ima 32 robna centra i prodavaonice, 24 ugostiteljska objekta (restorani i kafići), 16 benzinskih postaja, 21 poljoljekarnu i vlastite plastenike s proizvodnjom povrća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba