Radovi vrijedni gotovo milijun eura

BEDNJA: Završena sanacija sedam klizišta u pet naselja. Župan Stričak i načelnik Poljak obišli završene radove 

Objavljeno: 28.08.2023. zagorjeinternational

Povodom završetka radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta te sanaciji klizišta u općini Bednja, načelnik Bednje Damir Poljak i varaždinski župan Anđelko Stričak, obišli su završene radove. Naime, Općina je u posljednjim mjesecima intenzivno radila na modernizaciji nerazvrstanih cesta te sanacijama klizišta na svome području, što su omogućili uspješno prijavljeni projekti na EU fondove, ali i vlastita sredstva te podrška države i Županije. 

Radovi modernizacije i rekonstrukcije cesta obavljeni su na cesti Vrbno – Potkova gdje je uređena  i nanovo asfaltirana spomenuta prometnica, a ukupna vrijednost radova je 207.543,75 eura.

Nastavak ulaganja 

To je samo nastavak višegodišnjih ulaganja u modernizaciju prometnica, pa je tako u proteklih pet godina više od dva milijuna eura investirano u obnovu i sanaciju ukupno 192 kilometara nerazvrstanih cesta. Takvo ulaganje jasno pokazuje važnost koju Općina pridaje unapređenju prometne infrastrukture kako bi osigurala bolje uvjete i kvalitetniju povezanost za svoje stanovnike. 

Osim rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, Općina je finalizirala i sanaciju sedam klizišta, ukupne vrijednosti 999.054,72 eura. Sanirano je klizište u naselju Purga Bednjanska, te čak tri klizišta u naselju Šaša. Također, završeni su i radovi na klizištima Ježovec – Potkova I, Jesenje te Trakošćan. 

Riječ je o klizištima koja su se na prometnicama aktivirala nakon potresa, a koje je Županijska uprava za ceste Varaždinske županije sanirala bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Župan Anđelko Stričak je povodom završetka radova u općini Bednja istaknuo zadovoljstvo odrađenim te naglasio kako je ulaganje u modernizaciju i sanaciju cesta od izuzetne važnosti za razvoj lokalne zajednice, ali i naglasio važnost sanacije klizišta.

– Sanacija klizišta bila je od izuzetne važnosti za zaštitu naše okoline i sigurnost ljudi, a ovdje u Bednji sanacija klizišta bila je od primarne važnosti. Do sada smo, na području Varaždinske županije, uspjeli sanirati 25 starih klizišta zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti i Ministarstva prometa, ukupne vrijednosti 4.653.000 eura. Paralelno s time, uspješno smo obnovili 31 dionicu županijskih i lokalnih cesta, što je ukupno vrijedno 7.472.000 eura. Radi se o zaista značajnim sredstvima – kazao je Stričak.

Prioriteti 

Načelnik Poljak, naglasio je važnost svih radova koji su obavljeni na području općine.

– Sanirano je sedam klizišta u naših pet naselja, čime ŽUC i Varaždinska županija pokazuju da vode brigu o svim dijelovima županije. Klizište u Purgi Bednjanskoj je bilo veliko, tako da su nam sanacije klizišta bila prioritet. Imamo još toga za odraditi, no zadovoljni smo s dosadašnjim uspješno provedenim radovima – zaključio je načelnik Poljak.

Osim sanacije prometnica i klizišta u Cvetlinu su u tijeku radovi na uređenju dva mosta. Te radove financiraju Hrvatske vode i Općina Bednja svaka sa po 50 posto iznosa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba