Detalji užasa u Dugom Selu

Bombu aktivirao 85-godišnjak s područja Novog Marofa, a osim njega, poginula i 81-godišnjakinja s područja Krapine

Objavljeno: 28.08.2023. zagorjeinternational

Kako smo jučer izvijestili, dvije su osobe poginule, a jedna je teško ozlijeđena u eksploziji koja se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu oko 13.30 sati. Do eksplozije je došlo u prizemlju objekta koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, a smrtno su stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen. 

Teško ozlijeđeni 79-godišnjak je operiran u KB Dubrava, a specijalist abdominalne kirurgije Kristijan Ćupurdija je za Jutarnji list izjavio da je riječ o teškim tjelesnim povredama trbuha i ozljedama donjih ekstremiteta.

Doznaje se da je 85-godišnjak, inače s područja Novog Marofa, u prizemlju kuće aktivirao ručnu bombu u kuhinji i u tom trenutku su bile u prostoriji tri osobe, 81-godišnjakinja iz okoline Krapine koja je također preminula na licu mjesta, te 79-godišnjak koji je teško ozlijeđen.

Policija ovaj događaj tretira kao ubojstvo i samoubojstvo.

Zapovjednik VZG-a Dugo Selo Željko Remenar rekao je da su nakon dojave i dolaska na mjesto događaja u prizemlju zatekli strašan prizor.

– Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan – rekao je Remenar.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian koji inače živi u susjedstvu, rekao je da nije ni znao da ondje žive starije osobe.

– Grad ima 22.000 stanovnika, ne znam baš sve – rekao je i dodao da nije siguran niti je li to bio legalan posao:

– Ne znam, to nije posao gradonačelnika. Mi ne izdajemo dozvole za to, ali sad ćemo vidjeti što je to bilo. Istina, ja nisam znao da oni imaju nekoga u toj kući, ne komuniciramo previše – dodao je gradonačelnik. 

Iz Ministarstva socijalne skrbi su rekli da su u objektu bili u travnju ove godine i nisu utvrdili nikakve nepravilnosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba