Zasad nema potvrde je li šef ruskih plaćenika doista bio u avionu

U Rusiji pao avion. Nema preživjelih. Na listi putnika bio i Jevgenij Prigožin

Objavljeno: 23.08.2023. zagorjeinternational

Sjeverno od Moskve večeras se srušio privatni avion, a na listi putnika bio je šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin. Ruske su vlasti objavile da u padu aviona nema preživjelih putnika, no zasad nije potvrđeno je li on doista bio u avionu, piše Index.hr.

– Pokrenuta je istraga o padu zrakoplova tipa Embraer u regiji Tver. Na listi putnika je ime i prezime Jevgenij Prigožin – objavila je ruska uprava za zrakoplovstvo Rosaviatsia.

Rusko ministarstvo za izvanredna stanja priopćilo je da je privatni zrakoplov Embraer Legacy letio iz Moskve u St. Petersburg i da se srušio kod sela Kuženkino u regiji Tver. U avionu je bilo deset osoba, sedmero putnika i tri člana posade. Prema prvim informacijama, svi su poginuli, navodi ministarstvo.

Inače, Prigožin je osnivač grupe Wagner, a plaćenici iz Wagnera bili su ključni u osvajanju ukrajinskog grada Bahmuta na proljeće. Za vrijeme bitke za Bahmut, Prigožin je cijelo vrijeme kritizirao rusko vojno vodstvo.

Kulminacije je uslijedila 24. lipnja kada je došlo do otvorene pobune vagnerovaca. Prigožinovi borci zauzeli su Rostov na Donu te još nekoliko mjesta na jugu zemlje te krenuli prema Moskvi. U popodnevnim satima došlo je do pregovora te je Wagner odustao od ulaska u rusku prijestolnicu. Kako je idućih dana objavljeno, odlučeno je da vagnerovci, koji ne pristupe ruskoj vojsci, budu amnestirani i prebačeni u Bjelorusiju.

Posljednjih se dana pričalo kako je Prigožin u Africi, a objavljena je i snimka navodno iz Afrike, no nije poznato otkad snimka datira ni gdje je snimljena.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba