Jedan, ne tako malen, detalj na web stranicama je otkrio:

KAKVA BLAMAŽA: HEP smatra građane kmetovima, a poduzetnike gospodom

Objavljeno: 23.08.2023. zagorjeinternational

Hrvatskoj Elektroprivredi (HEP) su građani kmetovi, a poduzetnici gospoda. Naime, na HEP-ovoj službenoj stranici za slanje online obrazaca u dijelu za slanje upita postoji kratka uputa za slanje tih obrazaca.

Uputa se sastoji od fotografija na kojima je prikazano što sve korisnici moraju upisati, odnosno gdje na računu pronaći potrebne podatke, piše Index

Klikom na prikaz tih fotografija na uputama može se vidjeti da su one, fotografije, odnosno ti fajlovi, izvorno spremljeni pod imenom “kmetovi” za korisnike kućanstava, odnosno “gospoda” za poduzetnike.

Slijedom toga Index je poslao službeni upit HEP-u da obrazloži zašto su mu građani kmetovi, a poduzetnici gospoda. Valja istaknuti je upit poslan nešto prije devet sati ujutro i kazali su HEP-u da mogu dostaviti svoje obrazloženje do 11 sati. 

HEP u tom roku nije odgovorio, ali je netko našao vremena promijeniti nazive fotografija iz uputa pa tako sada umjesto “kmetovi” i “gospoda” stoji “kucanstvo” i “poduzetnistvo”.

Nešto prije 12 sati HEP je konačno odgovorio. Kažu da je ovo izolirani incident te da je zaposlenik odgovoran za propust, kako to nazivaju, opomenut. Kazali su i da je 92 posto njihovih korisnika zadovoljno HEP-ovim uslugama. Odgovor prenosimo u nastavku.

 – Poštovani, zahvaljujemo Vam što ste ukazali na neprimjereno naslovljavanje ilustracija na webu HEP Opskrbe, do kojega je došlo nenamjernim propustom i koje je u potpunoj suprotnosti s temeljnim vrijednostima HEP-a te poslovnom politikom i praksom odnosa s kupcima HEP Opskrbe. HEP Opskrba se zbog propusta iskreno ispričava svim svojim kupcima. Odmah po saznanju ilustracije su preimenovane u skladu sa službenim i uobičajenim označavanjem svih vrsta dokumenata koji se objavljuju i koriste na webu.  Zaposlenik odgovoran za konkretni dio radnog procesa je opomenut, a daljnji koraci će se provesti u skladu s internim aktima HEP grupe. Također, poduzet će se sve potrebne edukacijske i druge mjere kako se ovakve situacije ni bi ponovile u budućnosti.  Napominjemo da HEP Opskrba svakodnevno jamči sigurnu i pouzdanu opskrbu električnom energijom za više od 132 tisuće kupaca u Republici Hrvatskoj. Konstantnim unaprjeđenjem održava se visok stupanj zadovoljstva kupaca, što potvrđuje i zadnje istraživanje o zadovoljstvu uslugama HEP Opskrbe, koje je pokazalo je da je čak 92 posto privatnih korisnika zadovoljno uslugama HEP Opskrbe. Također, krajem 2022. obnovljen je certifikat ISO 9001:2015 za Korisničku službu, što je potvrda visoke kvalitete usluga, posebno kada je u pitanju odnos s kupcima. Zbog svega navedenoga nadamo se da ovaj izolirani incident neće narušiti godinama građeno povjerenje kupaca – kažu iz HEP-a. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba