Građane se moli da zatvore prozore i da se ne zadržavaju na ulicama

VARAŽDIN: U petak ponovno dezinsekcija komaraca 

Objavljeno: 24.08.2023. zagorjeinternational

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, na temelju Ugovora, provodit će mjere adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina 25. kolovoza 2023. godine. Suzbijanje će se provoditi u terminu od 4:00 – 6:00 sati na sljedećim javnim površinama u stambenom dijelu grada Varaždina: 

Dezinsekcija komaraca provesti će se u mjesnom odboru omeđen ulicama Baruna Trenka, Viktora Cara Emina, Hallerova aleja do ulice R. Hercega, Graberje, Stanka Vraza, Kapucinski trg, Augusta Cesarca, Petra Preradovića, Kukuljevićeva

Korititi će se sintetskim piretroidom PHOBI SUPER PB koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva. Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) s motornog vozila. 

Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari, ako na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba