BEDNJA: Slijede investicije u prometnoj infrastrukturi kakvih još ni izbliza nije bilo na tom području

Uz izgradnju novog rotora, uređuju se raskrižja, a gradi se i nogostup te biciklistička staza

Objavljeno: 19.08.2023. zagorjeinternational

Sve je spremno za početak radova na izgradnji rotora u općini Bednja, u sklopu kojeg će se rekonstruirati most preko rijeke Bednje, a riječ je o projektu vrijednom oko milijun eura. Radovi će se izvoditi na raskrižju državne ceste DC74 i županijske ceste ŽC2258 u samom naselju Bednja.

Novo kružno raskrižje projektirano je na način da se osigura nesmetan prolaz svih vozila koja sudjeluju u prometu, uključujući tegljače i kamione s prikolicom, kao i prolaz izvanrednog prijevoza dužine čak do 45 metara. Rotor će biti osvijetljen modernom i ekološki prihvatljivom LED rasvjetom ugradnjom 10 pocinčanih metalnih rasvjetnih stupova visine osam metara. Osim izgradnje rotora, tu je i uređenje obližnjeg mosta preko Bednje.

Sigurnost u prvom planu

– Most preko rijeke Bednje rekonstruirat će se u skladu sa zahtjevima nove trase. Izgradit će se pješačko-biciklističke staza koja će povećati sigurnost pješaka i biciklista u prometu. Sigurnost je uvijek u prvom planu, a svi ovi radovi znače upravo to, uz modernizaciju prometnica i povećanje same sigurnosti – pojasnio je načelnik Bednje Damir Poljak, koji je nedavno obišao sve lokacije u društvu člana Uprave Hrvatskih cesta Alena Leverića.

Uz izgradnju novog rotora i proširenje mosta, planira se i izgradnja nogostupa te biciklističke staze u mjestu Vrhovec Bednjanski, stvarajući modernu i sigurnu prometnu povezanost.

– Ove planirane investicije i radovi u prometnoj infrastrukturi potvrđuju naš cilj, a to je modernizacija prometnica koje izravno utječu na povećanje kvalitete života naših mještana, ali i svih ljudi u tranzitu, osiguravajući adekvatne uvjete za prometovanje te potičući gospodarski razvoj regije – poručio je Poljak.

Izrada projektne dokumentacije

Kada se tome pridoda i činjenica da će brza cesta Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina prolaziti kroz općinu Bednja, to sve potvrđuje da na području općine slijede investicije u prometnoj infrastrukturi kakvih još ni izbliza nije bilo na tom području. Uz određivanje trase kroz općinu Bednja i općinu Jesenje prema Đurmancu, Hrvatske ceste nedavno su potvrdile da u idućem kvartalu ove godine pokreću javnu nabavu za izradu projektne dokumentacije.

– Na taj način ćemo ovaj prelijepi kraj bogat prirodnim i kulturnim ljepotama približiti svijetu, a za naše mještane stvoriti gotovo idealne uvjeta da ostanu živjeti na našim ‘lepim bregima’ – rekao je tom prilikom načelnik Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba