I on i supruga su nekada bili učitelji u općinskoj školi, a ključeve stana ne vraćaju već više od 30 godina

HDZ-ovac od Općine Sali traži učiteljski stan prvi red do mora

Objavljeno: 19.08.2023. zagorjeinternational

HDZ-ov zastupnik Rade Šimičević tuži Općinu Sali i traži učiteljski stan na rivi jer ga je koristio prije 33 godine, prenosi Index.hr. Vjeruje da, zbog toga što je prije 33 godine radio u Osnovnoj školi “Petar Lorini” u Salima, a njegova supruga Vesna do 1994. godine i što su tada živjeli u učiteljskom stanu, koji su, kao i svi drugi prije i poslije njih, dobili isključivo na korištenje s obavezom da ga vrate kad im prestane radni odnos – ima pravo na taj stan.

Puna tri desetljeća su zadržali ključ tog stana te bi u ljetnim mjesecima, kad bi se učiteljica koja je stan dobila na korištenje poslije njih vratila kući u Zadar, boravili u njemu za svojih ljetnih posjeta Salima, besplatno.

Onda je lani Općina Sali pozvana na sud jer je bračni par Šimičević tuži zbog ometanja posjeda.

Stanovi su nekoć bili u fondu Grada Zadra, a sada njime raspolaže Općina Sali i čuva ih za učitelje s kojima se potpisuje ugovor o korištenju stana. To je dobro poznat način kako škole u malim mjestima pokušavaju osigurati učiteljski kadar – rješavanjem stambenog pitanja.

Načelnik općine Sali Zoran Morović tvrdi da su svi učitelji dobili isti ugovor i u trenutku u kojem prestaju raditi za školu, prestaju koristiti stan u općinskom vlasništvu. 

Ipak Šimičević tvrdi drugačije.

– Općina Sali je odgovorila da oni nisu vlasnici toga stana, a mi smo dobili stanarsko pravo, moja žena, od Općine Zadar – rekao je i spomenuo da je njegova supruga 1995. godine podnijela zahtjev za kupnju stana.

– Nama su stvari u stanu preko 35 godina. Mene stan kao takav ne zanima, mi smo doli dolazili, stvari su nam bile u stanu. Moja je žena primala druge učiteljice da ne budu u selu same. Tu priča sa stanom staje, dok nije načelnik došao i provalio u stan i pobacao stvari, a nas nije izvijestio – dodaje.

Načelnik je pak rekao kako Šimičevićeva supruga nije stekla stanarsko pravo, a na sudu uopće ne potražuju stvari, već ključ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba