GORNJA STUBICA: Tradicija pjesme i sporta dobro živi u Modrovcu

Održan 12. međunarodni recital “Srce Isusa i Marije” te 15. Modrožanska utrka – memorijal Marijana Lukine

Objavljeno: 17.08.2023. zagorjeinternational

Završni susret 12. međunarodnog Recitala “Srce Isusa i Marije” održan je prošle nedjelje u 11 sati kod kapelice sv. Vinka, u Modrovcu u organizaciji Gornjostubičke udruge Lipin cviet.

Recital 

Natječaj za slanje radova bio je otvoren do 1. lipnja. Zaprimljena su 132 rada od 55 autora iz zemlje i inozemstva (BiH, Švicarske i Njemačke). Nakon administrativne provjere upućena su 122 rada od 54 autora na odabir izbornom povjerenstvu u kojem su bili mag. theol. Deni Ban, mag. theol. Luka Besednik i vlč. Stjepan Lukec. Za objavu u zborniku odabrano je 75 radova od 51 autora.

Na završnom susretu pjevali su vokalisti sv. Jurja, a 19 prisutnih autora pročitalo je 23 rada otisnuta u 12. gornjostubičkom zborniku “Srce Isusa i Marije“.

Predsjednica udruge organizatora, Gornjostubičke udruge Lipin cviet, Tatjana Hikec, zahvalila se svim autorima koji su i ove godine poslali svoje radove na Recital, izbornom povjerenstvu na odabiru radova, Vokalistima sv. Jurja i voditelju zbora Ivici Kontentu. Zahvalila se i udruzi Tradicija i inovativnost iz Krapinskih Toplica koja je sudjelovala na izložbi sa svojim radovima i rukotvorinama koje izrađuje i Ankici Petrović na Izložbi cvijeća od žice i hulahopki. Zahvalila se svim mještanima Modrovca koji su uredili i preipremili kapelicu sv. Vinka i prostor oko nje za održavanje Recitala i proštenja koje je uslijedilo nakon Recitala i svim domaćicama koje su pripremile zakusku i osvježenje za sve prisutne.

Nakon Recitala, u 12 sati, uslijedilo je misno slavlje kojeg je predslavio mladomisnik vlč. Krunoslav Hikec u zajedništvu s vlč. Stjepanom Lukecom. Na svetoj misi sudjelovao je Puhački orkestar VZO Gornja Stubica.

Sport 

Istoga dana, ali nešto kasnije održana je 15. Modrožanska utrka – memorijal Marijana Lukine u organizaciji Atletskog kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice u sklopu Dana Modrovca.

Start glavne utrke bio je u 17 sati ispred društvenog doma u Modrovcu, a dužina trke bila je 10,5 kilometara. Već tradicionalno, uz glavnu utrku, održana je i utrka građana u dužini od 2,1 kilometar, kao i utrka djece, po kategorijama prema starosti. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba