Objavljena i snimka posljednjih trenutaka života 29-godišnjeg navijača AEK-a

BBB SAGA U GRČKOJ: Grčki mediji Milanovića nazivaju provokatorom, Plenković poručio: Bilo bi dobro da im više ne pomaže

Objavljeno: 15.08.2023. zagorjeinternational

Predsjednik Zoran Milanović jutros je bio udarna vijest na grčkim portalima zbog jučerašnjih izjava o huliganskim neredima u kojima je ubijen grčki navijač. Osim što se prenose njegove izjave, neki grčki portali ga zbog njih i napadaju.

‘Provocira’

Primjerice, ‘Protothema’ piše da Milanović daje “provokativne izjave” i pokušava se “miješati u grčko pravosuđe”. Portal ‘News Break’ je objavio članak o Milanoviću s naslovom “Hrvatski predsjednik bespoštedno provocira u korist neonacističkih huligana – Opasno diže ton”. 

– Nekoliko sati prije utakmice između AEK-a i zagrebačkog Dinama u Hrvatskoj, u sjeni ubojstva Michalisa Katsourisa od strane ubojitog odreda neonacističkih huligana hrvatske momčadi, Zoran Milanović još jednom izaziva psovke intervenirajući u korist zatvorenih navijača Dinama i izravno napada Grčku – piše u njihovom tekstu, prenosi Index.hr.

Kasnije su objavili još jedan tekst u kojem su prozvali Milanovića da kritizira grčku vlast jer mu nije odgovorila. “Zašto nitko ne reagira na klevete hrvatskog predsjednika Milanovića? Umjesto da se ispriča, on upire prstom u nas” naslov je teksta u kojem piše:

– Ni ovoga puta netko iz Mitsotakisove vlade nije požurio postaviti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića na njegovo mjesto. Rukovodstvo Grčke, koje je na odmoru, ne samo da praktički nije u stanju zaštititi državu nego i ne reagira diplomatski ili bilo gdje – stoji u članku.

Podsjetimo, Milanović je izjavio da su hrvatski navijači u Grčkoj zarobljeni kao da je rat i da ih se tretira kao korov te je ocijenio da postupanje grčkih vlasti prema njima nema veze s pravom, demokracijom i poštovanjem ljudskih prava.

Premijer Andrej Plenković također je komentirao Milanovićev istup rekavši da, za razliku od Milanovića, on ne napada grčko pravosuđe i dosita nastoji pomoći.

‘Neka im ne pomaže’

– Oni su osumnjičeni za tri djela, za kriminalno udruživanje, za nanošenje ozljeda i za izazivanje nereda. To su ozbiljna djela, a i navijač je ubijen. Mi želimo da se što brže i efikasnije završi taj postupak i da se oni čim prije deportiraju u Hrvatsku jer je jasno da ne može njih sto biti odgovorno za ubojstvo. Za razliku od Milanovića, ne napadamo grčko pravosuđe. Te su poruke jako loše tamo dočekane. Bilo bi dobro da, kao što su roditelji mene zamolili da im pomognem, zamole njega da im ne pomaže jer im radi samo štetu. Oni su otišli dolje, netko ih je organizirao i dogodilo se da je u sukobu došlo do smrti jednog navijača i to je za svaku osudu – poručio je premijer, piše Index.hr

Inače, grčki su mediji sinoć objavili i snimku sukoba navijača u Ateni, a jedna od njih prikazuje trenutke prije smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Michalisa Katsourisa. Preminuli Katsouris nosio je plavu majicu i motociklističku kacigu. Na snimci se vidi kako ga netko sustiže i udara. 

Snimku možete vidjeti u nastavku, a u petoj minuti i 56. sekundi televizijskog priloga vidi se da ubijeni nakon ranjavanja ulazi u trgovinu i ruši se iza hladnjače.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba