Poznata zviždačica podnijela prekršajnu prijavu

Potpredsjednik HDZ-ovog ogranka u Kutini kupio službenu Škodu za 30.000 eura, a koristi je privatno

Objavljeno: 15.08.2023. zagorjeinternational

Krešimir Lenić, potpredsjednik HDZ-ovog ogranka u Kutini, ujedno i direktor gradske tvrtke Komunalni servis d.o.o. Kutina (groblja, tržnice, parking), nedavno je kupio novo službeno vozilo Škoda Octavia ‘Style’ za 26.550 eura i putem jednostavne javne nabave.

Lenić je za Index.hr. rekao da kao direktor tvrtke u ugovoru ima pravo na korištenje osobnog automobila srednje klase na 24 sata te da tvrtka trenutno ima osam automobila plus dva traktora, bager i komunalni čistač. 

Dosad se služio Daciom Duster iz 2012. godine.

Neprihvatljiv rok

Na pitanje je li na osnovni model u međuvremenu nadograđivao skupe dijelove, nije konkretno odgovorio.

– Automobil je nabavljen po cijeni 22.741 eura bez PDV-a. To je osnovna Škoda Octavia koja je bila trenutno dostupna na tržištu, a opreme je više zato što su uvjeti natječaja bili da je isporuka 30 dana. Vozilo je nabavljeno sa svom opremom koju ima i sada. Ovo nije Škoda Octavia RS, već Škoda Octavia 1.5 Style TSI ACT, a dobavljač je Auto Zubak – rekao je za portal, pa dodao:

– Isporuka automobila Škoda Octavia s opremom po narudžbi je bila 420 dana u Porsche Inter Auto Hrvatska u ožujku 2023., kada smo se prvi puta interesirali o automobilu. U natječaju smo stavili malo veću cijenu od početne, ali rok isporuke 30 dana, jer nam je rok od 420 dana neprihvatljiv – dodao je.

Rekao je i da je stari automobil, Dacia Duster, i dalje ostao u vlasništvu društva. 

Prekršajna prijava 

Zbog svega ovoga, poznata zviždačica iz Kutine, Adrijana Cvrtila, podnijela je prekršajnu prijavu protiv Nadzornog odbora, odnosno odgovorne osobe Komunalnog servisa d.o.o. 

– Tko je predsjednik Nadzornog odbora gradske tvrtke Komunalni servisi d.o.o. koji je potpisao Odluku o davanju na korištenje službenog vozila u privatne svrhe modela Škoda Octavia modela Style kupljenog u auto kući Zubak iz Velike Gorice ili Odluka niti ne postoji pa se time izbjegavaju zakonske obveze? Na web stranici KSK d.o.o.već godinu dana nema zakonski obaveznih objavljenih podataka o sjednicama Nadzornog odbora i Skupštine. Dana 24.04.2023.predsjednik nadzornog odbora KSK d.o.o. Robert Krpes zaprimio je ‘Zaključak’ potpisan po gradonačelniku Kutine, da će umjesto njega u ‘fotelju’ Nadzornog odbora KSK d.o.o. zasjesti Dalibor Weiser (HSLS), međutim u sudskom registru piše da je i dalje predsjednik Nadzornog odbora Robert Krpes što se može vidjeti na linku Registra. Potpisana Odluka o davanju na korištenje službenog vozila u privatne svrhe modela Škoda Octavia, Style predsjednika Nadzornog odbora je veoma važna jer temeljem davanja na korištenje službenog vozila u privatne svrhe za direktora KSK d.o.o. mora se utvrditi plaća u naravi sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak(Narodne novine 115/2016.) i odredbama Pravilnika o porezu na dohodak (Narodne novine 10/2017 i 128/2017.) u visini jedan posto nabavne vrijednosti (s uključenim porezom na dodanu vrijednost). Zbog svega gore navedenog, podnijela sam prijavu – poručila je Cvrtila. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba