Delegacija zagorskih branitelja odala počast svom ratnom višenadređenom zapovjedniku

OGULIN: Održan III. Memorijal stožernog generala Petra Stipetića

Objavljeno: 14.08.2023. zagorjeinternational

U rodnom gradu stožernog generala Petra Stipetića, Ogulinu, u subotu je održan III. Memorijal njemu u čest kao ratnom zapovjedniku. Memorijal je odlično pripremio, organizirao i proveo Hrvatski časnički zbor Ogulina uz pomoć i suradnju drugih braniteljskih udruga grada Ogulina, prije svih uz pomoć udovica Domovinskog rata i liječenih od PTSP-a.  

U organizaciji Hrvatskog Časničkog zbora Hrvatskog zagorja, zagorske je branitelje sačinjavala delegacija sastavljena od nekadašnjih pripadnika ratne zagorske 103. brigade HV, kao i Jedinice specijalne policije “Barun“, kojima je general Petar Stipetić u više ratnih operacija bio višenadređeni zapovjednik. 

Sam je Memorijal bio sportsko – rekreativnog karaktera te su se sudionici mogli natjecati u nekoliko sportova primjerenih veteranima. Cjelodnevni se program odvijao na sportskim terenima Nogometnog kluba “Dobra Sv. Petar“ u Ogulinu, a započeo je okupljanjem sudionika i odavanjem počasti poginulim Ogulincima i svim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba. Nastavio se odavanjem počasti te paljenjem svijeća generalu Petru Stipetiću na trgu koji nosi njegovo ime.  

Uz veliki broj sudionika iz mnogobrojnih braniteljskih udruga, memorijalnom je dijelu nazočila, a kasnije i otvorila sportska natjecanja, karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, zatim zamjenik gradonačelnika Ogulina Daniel Vukelja i izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Domovinskog rata Tome Medveda, Ivan Turković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba