Kamp prema planu nema ‘dnevni boravak’, ali to ih nije spriječilo u izdavanju računa

NA KOJU FORU?! Ženi na Hvaru naplatili kupanje na plaži

Objavljeno: 08.08.2023. zagorjeinternational

Svakakvih računa i naplaćivanja svega i svačega smo se nagledali ovog ljeta, da o cijenama ni ne govorimo, ali naplaćivanje i korištenje dnevnog boravka, to je nešto novo.

Za informaciju “dnevni boravak” u kampu “Mlaska” u općini Sućuraj na otoku Hvaru košta: dva eura.

– Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, no koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopće nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora! Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego platiti dva eura “po glavi”, znači šest eura za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži – vrlo ljutita obratila se Slobodnoj Dalmaciji čitateljica koja je neugodno iskustvo doživjela na istočnoj strani otoka, u Sućurju.

Navodi kako je platila račun i na kojem je jasno navedena usluga “dnevnog boravka”.

– Kojeg boravka, što to naplaćuju? Korištenje plaže? Po kojem to zakonu mi netko tko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala oni koncesiju ni nemaju – navodi čitateljica Slobodne o kampu “Mlaska”.

Što im je to naplaćeno, po kojoj osnovi se navodi “dnevni boravak” ako nisu koristili prostor kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro i nitko im ne smije naplatiti ni kupanje ni “boravak” na kopnenom prostoru širokom šest metara gledano od ruba mora.

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom Općine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz studenoga 2008. godine, dozvole za korištenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), aqua parka, škrinja za sladoled, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodica na vesla, štandove za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo. izdane su za uvalu Mlaska, no nigdje se ne navodi i plaćanje “dnevnog boravka”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba