NOVI MAROF: Kod križa položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen poginulim i nestalim braniteljima

“Sve ovo činimo zbog onih koji više nema, onih koji su ovdje, ali i nas samih da bi to svjedočanstvo ostalo živo”

Objavljeno: 06.08.2023. zagorjeinternational

Već tradicionalno, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, kod križa u Novom Marofu u petak, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

U nazočnosti hrvatskih branitelja, članova udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, kao i gradskih vijećnika, gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač zapalio je svijeće za branitelje.

Kako je istaknuo, na ovaj se način svake godine prisjećamo onih koji nažalost danas nisu s nama.

– Sve ovo činimo i zbog onih koji više nema, zbog onih koji su ovdje, ali i zbog nas samih da bi to sjećanje i svjedočanstvo ostalo živo u našoj zajednici – rekao je gradonačelnik Jenkač, te dodao kako je uvijek važno naglasiti da je prisjećanje važno iz razloga kako bi osvijestili gdje smo bili i gdje smo danas.

– Važno je iz razloga da se ne ponovi u budućnosti. Domovinski rat je dio naše svježe povijesti, ali vrlo važne povijesti. Danas imamo slobodnu i sigurnu Republiku Hrvatsku, dio smo Europske unije, dio NATO saveza i integrirani smo u euro zoni. To je sve ono što je doktor Franjo Tuđman govorio 90-ih godina kada smo branili Hrvatsku. To su bili ciljevi naše države i sve te mogućnosti danas živimo i blagujemo – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba