Kombinacija blagdana i neradne nedjelje primorala kupce na pomalo neobične alternative

Kad već pekare ne rade, ima tko hoće – benzinske postaje rasprodale kruh koje su same ispekle

Objavljeno: 06.08.2023. zagorjeinternational

Okolnosti u kojima čak dva dana ne radi većina trgovina, šoping centara niti pekarnica, motivirale su kupce i one poslodavce koji smiju raditi blagdanima i vikendima na kreativno rješenje problema. Kupci tako već dva dana hrle na Inine benzinske postaje kupovati – kruh.

– Inače prodajemo kruh, ali danas ga više nemamo jer smo sve rasprodali. Imali smo desetak komada za probu koji su brzo planuli – rekao je jedan od zaposlenika benzinske postaje na zapadnom dijelu grada, piše Jutarnji list.

Zabrana rada blagdanima i nedjeljama, koja je posljedica novog Zakona o radu i onoga o trgovini, ovog je vikenda posebno pogodila potrošače jer je blagdan Dan pobjede i i domovinske zahvalnosti pao na subotu. U kombinaciji s neradnom nedjeljom, kupci dva dana nisu imali gdje obaviti nabavku.

Kako Jutarnji doznaje, gotovo sve poslovnice koje imaju ‘Fresh Corner’ u sklopu Inine benzinske postaje prodaju kruh. Oni koji nisu kroz tjedan stigli nabaviti kruh i spas su pronašli na benzinskoj, nemaju baš puno izbora jer se u ‘Fresh Corneru’ prodaje samo jedna vrsta kruha.

– Za sad u ponudi imamo samo rustiku, glavešine će odlučiti hoćemo li širiti ponudu s obzirom na potražnju – rekao je prodavač.

Kruh na Inine benzinske dolazi zamrznut te se ondje peče, a cijena mu je 1,33 eura. O potražnji dovoljno govori činjenica da je na kišno nedjeljno jutro cijeli asortiman bio rasprodan već do 8 i 30 sati. U ‘Fresh Corneru’ mogu se kupiti i hot dogovi, nekoliko vrsta sendviča, kroasani, bureci, muffini pa čak i salate.

– Jučer sam pokušao kupiti kruh, ali je sve već bilo rasprodano. Uzmem ga tu i tamo, ne razlikuje se od kruha kupljenog u trgovačkim lancima, a djeca ga vole – rekao je za Jutarnji jedan od radnika benzinske postaje.

Veliki broj Ininih benzinskih postaja u Zagrebu tijekom ljetnog perioda prolazi kroz renovaciju. Na jesen će se kruh moći kupiti u svima koje će imati ‘Fresh Corner’ koji je ranije bio rezerviran samo za pumpe na autocestama. Iako je ovo inovativno rješenje većini naroda bilo sasvim prihvatljivo, u Facebook grupi Zakaj volim Špansko povela se žustra rasprava o tome treba li se kruh uistinu prodavati na benzinskoj postaji.

– Pa ljudi više ni kruh ne znaju kod kuće umijesiti i ispeći, voda, brašno, kvasac i sol. Gdje su nestali mirisi kolača, vrućeg i domaćeg kruha, štrudle, bučnice… Gdje su majke, domaćice, nasmijana i sretna djeca? Zar doista svi bulje u mobitele i jedu u Meku? Na što smo spali da ovisimo o benzinskoj za koricu kruha – napisala je jedna od komentatorica.

Neki su pak zabrinuti za higijenske uvjete kupnje prehrambenih proizvoda na mjestima kao što je benzinska postaja, a drugi su pak samo gnjevni na sve one koji nisu bili u stanju razmišljati dva dana unaprijed i kupiti sve što im je potrebno do ponedjeljka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba