PRIJEM KOD ŽUPANA: Potvrda iznimnog uspjeha maturantice zabočke Gimnazije AGM došla i sa Županijske razine, nagradom od 300 eura

DINA JANĐEL: Znala sam da sam dobro riješila državnu maturu, ali TOP 20 nisam očekivala

Objavljeno: 04.08.2023. zagorjeinternational

Prijem za učenicu Gimnazije Antuna Gustava Matoša Dinu Janđel, koja je ostvarila izniman uspjeh na državnoj maturi te je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja pozvana među 20 najboljih maturanata u Hrvatskoj koji imaju najviši prosjek obveznih predmeta na višoj razini, priredio je danas krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Naime, učenica je na ispitu iz Hrvatskoga jezika ostvarila 93,64 posto bodova, što je u 0,27 posto najboljih rezultata u Hrvatskoj (centil 99,73), dok je na ispitu iz Matematike na višoj razini ostvarila 96,67 posto bodova s centilom 99,56. Ujedno je i druga dva predmeta, Engleski jezik viša razina i Fiziku položila ocjenom odličan.

Maturantica Dina ovom prilikom je istaknula kako je znala da je dobro riješila državnu maturu no nije očekivala da će biti među 20 najboljih u Hrvatskoj.

Župan Kolar čestitao je učenici na uspjehu, uručio joj prigodni poklon i nagradu u iznosu od 300 eura te poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju.

– Dina je jedna od 13 maturanata i maturantica u Krapinsko – zagorskoj županiji koja je sva četiri razreda prošla s 5,0, a njezina izvrsnost pokazala se i na državnoj maturi. Svestrana je u likovnom i glazbenom izričaju pa je tako nastupala na Prvom glasu Zagorja u Svetom Križu Začretju. Upisala je što želi u prvom upisnom roku, svoje školovanje nastavlja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a drago mi je čuti da je čak devet učenika i učenica iz njezinog razreda upisalo isti fakultet što pokazuje kvalitetu obrazovnog sustava u županiji – rekao je župan Kolar te dodao da imamo sjajnu generaciju ambicioznih učenika od kojih se može očekivati da će postati akademski građani i razvijati našu zemlju. Uz župana, prijemu je prisustvovala viša stručna suradnica u županijskom upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Maja Katalenić Turniški, a u pratnji maturantice bila je njezina ujna Danijela Čehulić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba