VIDEO: Nevrijeme stiglo u Hrvatsku – centar priobalnog grada potopljen

Oluja uzela živote u Sloveniji, vatrogasci iz vrtića spasili 22 djece: “Bog vas blagoslovio!”

Objavljeno: 04.08.2023. zagorjeinternational

Kako smo ranije izvijestili, situacija u Sloveniji je u katastrofalna. Brojne ceste su poplavljene, a u pojedinim mjestima stanovnici su ostali odsječeni. Brojne su službe na terenu. Uprava za zaštitu i spašavanje Slovenije upozorava ljude da ne podcjenjuju snagu vode te da posebno vode brigu o vlastitoj sigurnosti.  

Prema dosad dostupnim podacima, loše vrijeme i katastrofalne poplave koje su zahvatile cijelu Sloveniju odnijele su tri života. Slovenski državljanin smrtno je stradao na području Kamnika, a dvoje nizozemskih državljana stradalo je u planinama na području Kranja. Okolnosti smrti još se utvrđuju, potvrdili su za STA iz Policijske uprave, javlja 24ur.  

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz grada Mengeša u središnjoj Sloveniji, sjeverno od Ljubljane, u petak je objavilo dramatične fotografije spašavanja mališana iz dječjeg vrtića Gobica.  

– Obavještavamo roditelje da smo uspješno evakuirali svih 22 djece u objekt Sonček – napisali su na društvenoj mreži, prenosi Jutarnji list.  

Zgrada vrtića do pola je poplavljena, vodena bujica nosi balvane na sve strane, a u svom tom kaosu vatrogasci na rukama iznose uplašenu djecu – odjevena u pidžame i ogrnuta toplim pokrivačima, čvrsto su se privijala uz svoje anđele čuvare.  

-Naklon do neba, Bog vas blagoslovio – pisali su ganuti građani ispod objave, a posebno emotivan bio je komentar jednoga oca:

-Hvala momci, imate moje duboko poštovanje. Ovaj dječak na fotografiji je moj, hvala vam na pomoći – rekao je.

Nevrijeme, koje je pogodilo prvo susjednu Sloveniju, stiglo je u Hrvatsku. Prvi na udari su Primorsko goranska i Istarska županija za koje je izdan crveni meteoalarm.    

Video poplave u Opatiji možete pogledati OVDJE

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba