Za sve posjetitelje osiguran je roštilj, ali ako donesete meso ili povrće, volonteri će i njega ispeći

OROSLAVJE: Okruglih 10 godina manifestacije ‘Druženje pri Mrzljakima’

Objavljeno: 03.08.2023. zagorjeinternational

Desetu godinu zaredom, u organizaciji udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO i Stjepana Mrzljak, 6. kolovoza održat će se “Druženje pri Mrzljakima“ u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki.   

Udruga tom manifestacijom održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja, a mlade i djecu kroz program rada udruge potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje.   

Tradicionalno misno slavlje će se održati pri Mrzljakovom raspelu u 11 sati nakon kojeg se događanje seli na potine Mrzljakovo. U sklopu događanja prezentirat će se udruga PETROŽE, KUD “Jakovlje” i tamburaški sastav “Vikendaši“.   

Udruga PETROŽE i prijatelji grada Oroslavja počastit će sve prisutne narescima, roštiljem, kolačima i osvježenjem no svi oni koji ponesu poneki višak mesa ili povrća za roštilj od kuće i donesu na događanje, volonteri udruge će ga pripremiti i ispeći za sve prisutne.   

Djeca i mladi će se u sklopu događanja moći rekreirati i družiti kroz društvene igre. Ovim događanjem lokalnog karaktera stvaramo nove suradnje i povezivanje udruge s novim organizacijama i županijama a manifestacija je uvodnik u dane grada Oroslavja i blagdana Velike Gospe koji ove godine počinju od 11. kolovoza.  

Manifestaciju podupire grad Oroslavje, Krapinsko – zagorska županija i Stjepan Mrzljak. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba