ČAKOVEC: Gradonačelnica Ljerka Cividini uputila čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

“Čuvanjem sjećanja na slavne dane, pokazujemo da posebno cijenimo one koji su u Domovinskom ratu poginuli za Hrvatsku” 

Objavljeno: 03.08.2023. zagorjeinternational

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku, koju ovom prilikom prenosimo u cijelosti. 

 – Poštovane sugrađanke i sugrađani! Svatko tko je živio u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata pamti trenutak kad je na televizijskom ekranu ugledao hrvatsku zastavu kako se vijori iznad kninske tvrđave. Slika naših branitelja kako prolaze ulicama oslobođenog Knina obišla je svijet, a nama u domovini označila je kraj rata i konačno oslobođenje zemlje. Iako je Hrvatska u potpunosti stala na svoje međunarodno priznate granice tek nakon mirne reintegracije istočnih dijelova zemlje, hrvatski stijeg iznad Zvonimirova grada označio je konačni poraz okupatora i slom ideje o Velikoj Srbiji. Domovinski rat, a posebno vojno-redarstvena akcija “Oluja“ pokazala je svima, a posebno nama Hrvatima da ne postoji ta sila koja može pobijediti narod ujedinjen oko jednog cilja. Tad je to bila ideja slobodne, neovisne i demokratske Hrvatske. “Oluja“ je ušla u školske udžbenike, o njoj se predaje na vojnim akademijama, a osim što je provedena u vrlo kratkom vremenu, odrađena je vojnički čisto i bez civilnih žrtava. Na to, uz činjenicu da smo pobjedom zacementirali hrvatsku samostalnost za sva vremena, trebamo biti ponosni – kazala je u čestitki gradonačelnica Cividini te nastavila: 

– Ta 1995. godina danas je povijest, a pred nama su drugi izazovi. Čuvanjem sjećanja na slavne dane, pokazujemo da cijenimo, ne samo vlastitu prošlost, već posebno one koji su u Domovinskom ratu poginuli za Hrvatsku. Mnogi naši sugrađani tih dana, ne razmišljajući o opasnosti, odlučno su krenuli braniti svoje, pokazujući nam kako se voli domovina. Svima njima hrvatski narod bit će vječno zahvalan. Danas slavimo, ali i djecu i mlade učimo o tome što znači zajedništvo, predanost i odlučnost. Bez tih odlika, Domovinski rat imao bi drugačiji tijek. Imajmo to na uvijek na umu, posebno kad promišljamo kakvu zemlju želimo i kako bi ona trebala izgledati u budućnosti! Svima Vam želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a posebno hrvatskim braniteljima njihov dan – poručila je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba