VARAŽDIN: Edukativni program okuplja pjevače iz cijelog svijeta na jednom mjestu, a traje do 13. kolovoza

“Hrvatska operna akademija ima ključnu ulogu u kulturnom obogaćivanju naše zajednice” 

Objavljeno: 03.08.2023. zagorjeinternational

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj održao je jučer prijem za  predstavnike Hrvatske operne akademije, predsjednika i osnivača Davida Oštreka, tajnika Roberta Veseljaka, voditeljicu marketinga Klaru Kovačević te predavače na Akademiji Jaku Mihelača i Tamaru Ivaniš. Prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik.  

Radi se o ljetnom edukativnom programu za glazbenike koji na jednom mjestu okuplja operne pjevače iz cijelog svijeta, a održava se u Varaždinu od 25. srpnja do 13. kolovoza. Suorganizatori su HNK u Varaždinu i Koncertni ured Varaždin, partner projekta je Gradski muzej Varaždin, a pokrovitelj Grad Varaždin. 

Iako je osnovana tek prošle godine, Hrvatska operna akademija brzo je zadobila pozornost i priznanje u opernom svijetu. Broj polaznika Akademije ove se godine udvostručio, privlačeći još više studenata iz cijelog svijeta, a okuplja ambiciozne operne umjetnike iz SAD-a, Meksika, Kanade, Kazahstana, Južne Koreje, Austrije, Grčke, Španjolske, Italije, Ukrajine i drugih zemalja. 

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je kako mu je drago što se ovakav program Hrvatske operne akademije održava upravo u Varaždinu i što Varaždin i na ovaj način kao odredište kulturnog turizma privlači glazbene entuzijaste i posjetitelje. 

– Ponosan sam što je Grad Varaždin upravo prošao prvi krug izbora UNESCO Mreže kreativnih gradova za područje glazbe, odnosno izbora za UNESCO Grad glazbe. Slijedi drugi krug izbora i znat ćemo rezultate krajem listopada. Grad Varaždin se svojom bogatom glazbenom povijesti, ali i sadašnjosti uvijek dokazuje kao grad glazbe i uvijek ćemo podržavati talentirane umjetnike u našem gradu. Svim polaznicima želim puno novih glazbenih znanja i profesionalnih uspjeha – rekao je gradonačelnik. 

O značenju Hrvatske operne akademije za sveopću kulturu ovom prilikom dotaknuo se je David Oštrek. 

– Hrvatska operna akademija za cilj ima postati glavno odredište za mlade operne umjetnike iz cijelog svijeta. Sa sjedištem u našem prekrasnom i povijesnom gradu Varaždinu, posvećeni smo poticanju nove generacije opernih talenata i pružanju poticajnog i inspirativnog okruženja za umjetnike da rastu i razvijaju svoje vještine. Iznimno sam zahvalan na podršci koju Akademiji pruža Grad Varaždin. Program Hrvatske operne akademije ima ključnu ulogu u kulturnom obogaćivanju naše zajednice – rekao je osnivač Hrvatske operne akademije David Oštrek. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba