Nažalost, cifra je ista, ali kriva valuta

KAKVA PLAĆA: Dobio otkaz, no ipak mu je na račun dospjelo 92.000 eura

Objavljeno: 03.08.2023. zagorjeinternational

Zaposlenik mađarske tvrtke greškom je primio plaću od 92.549 eura umjesto forinti pa je dobio 367 puta više novca nego što mu je pripadalo. Muškarac kojem je tvrtka otkazala posao prije isteka probnog roka dao je tvrtki austrijski bankovni račun za isplatu preostale plaće.

Tvrtka je na taj račun prebacila 92.549 eura umjesto 92.549 mađarskih forinti u protuvrijednosti 238 eura koje mu je dugovala. Nedugo potom tvrtka je primijetila svoju pogrešku te kontaktirala bivšeg zaposlenika, no on je odbio vratiti novac nalazeći razna opravdanja, piše Index.

Između ostalog, rekao im je da nema pristup austrijskom bankovnom računu, dok je istovremeno podigao oko 15.000 eura na bankomatu u gradu Kaposváru na jugozapadu Mađarske.

Pošto je bivši zaposlenik konstantno odbijao vratiti višak novca, protiv njega je podignuta optužnica od strane tužiteljstva u Kaposváru te je optužen za nezakonito prisvajanje sredstava.Austrijske vlasti uspješno su oštećenoj tvrtki vratili većinu iznosa, no tužiteljstvo u Kaposváru traži izricanje novčane kazne te zahtijeva nadoknadu preostale štete tvrtki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba