UŽAS NA SJEVERU HRVATSKE: Zbog pedofilije dobio sedam godina zatvora

Nakon što je dobio uvjetnu kaznu zbog zlostavljanja učenice, vratili ga na posao, a on ponovio djelo

Objavljeno: 01.08.2023. zagorjeinternational

Umirovljeni profesor jednog instrumenta u školi u Hrvatskoj nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora zbog kaznenih djela povezanih s pedofilijom, piše 24sata.

Radi se o kaznenom djelu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, odnosno spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od 15 godina.

– Obavještavamo Vas da je ovaj sud nakon provedenog postupka donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženi proglašen krivim zbog kaznenih djela iz čl. 166. st. 2 u vezi čl. 158. st. 5 i 1. i čl. 158. st. 6 u vezi st. 2 Kaznenog zakona te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina – izvijestili su iz Županijskog suda sa sjevera Hrvatske.

Pošto se muškarac u trenutku izricanja presude nalazio u istražnom zatvoru i bila mu je izrečena kazna zatvora dulja od pet godina, sukladno Zakonu o kaznenom postupku automatski mu je produljen istražni zatvor.

Iz suda ističu kako je riječ o nepravomoćnoj presudi na koju stranke imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud.

Taj je muškarac i 2022. bio u pritvoru zbog sumnji da je seksualno zlostavljao svoje učenice. Županijsko državno odvjetništvo protiv njega je podiglo optužnicu koju je sud prihvatio čime je započelo suđenje koje je, zbog činjenice da su u slučaj uključeni maloljetnici, bilo zatvoreno za javnost.

Lokalni portal klikni.hr piše i kako bivša žrtva tvrdi da ga je još 2010. raskrinkala te da je on na sudu uvjetno osuđen na uvjetnu šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja učenica. Unatoč tome, vraćen je na posao u školu gdje je ponovio gnjusno kazneno djelo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba