Danas otvorenje, a sutra besplatno kupanje za Donjostubičance u novouređenom dijelu Termi Jezerčica

MINISTRICA BRNJAC: Upravo ovo je strateški cilj Vlade RH – razvoj cjelogodišnjeg i ravnomjernog turizma

Objavljeno: 01.08.2023. zagorjeinternational

Današnjoj prezentaciji i otvaranju novouređenog dijela Termi Jezerčica nazočili su brojni uvaženi gosti što samo potvrđuje veličinu i značenje ovog projekta, kako za Donju Stubicu, tako i za turizam Krapinsko – zagorske županije, ali i cijele kontinentalne Hrvatske. Novi dio prostire se na 1100 metara kvadratnih te ima kapacitet za ugostiti 600 djece u pojedinom trenutku na brojnim zabavnim sadržajima.

Investicijski ciklus

Tvrtka Rudan je prepoznala ovaj, kako oni kažu mali komad raja, te su prije nepune dvije godine započeli svoj put investicija u Terme Jezerčica.  

– Jedan vrlo intenzivan period je iza nas, ali mislim da možemo najaviti i nastavak sljedećih ulaganja. Ove investicije koje su iza nas vrijednosti su otprilike osam milijuna eura, međutim naše ambicije su dosta veće i do 2027. godine, koliko planiramo investicijski ciklus, planiramo ukupno uložiti oko 66 milijuna eura u najbitniji dio. Krunski projekt bi trebao biti dodatan smještaj sa 126 novih soba, dodatni novi hotelski kapaciteti, aqua park, senior aqua park kako ga kolokvijalno volimo zvati – najavio je proširenje kampa na 15.000 metara kvadratnih predsjednik uprave tvrtke Rudan d.o.o. Danijel Benčić, dodajući kako se oni također bave energetikom, pa je uz turistički dio napravljena i fotonaponska elektrana snage 300 kilovata.  

Ovako velika ulaganja zasigurno će odjeknuti u kontinentalnoj Hrvatskoj i poslužiti kao putokaz za turizam.  

– Ovo pokazuje strateški cilj Vlade RH, odnosno razvoj cjelogodišnjega i ravnomjernog turizma. Započeli smo na početku mandata veliku reformu turističkog sektora koja upravo ima to jedan od glavnim ciljeva za što smo osigurali 300 milijuna eura. Nakon čega smo nastavili s pregovorima za dodatna sredstva za zdravstveni turizam. Kroz Fond za turizam i planovima za upravljanje osigurati još sredstava za razvoj kontinentalnog turizma – kazala je ministrica Nikolina Brnjac te se osvrnula na Terme Jezerčica:

– Čestitala bih na ovom velikom projektu, radilo se na podizanju kvalitete i dodatnim sadržajima. Upravo su i oni koristili dodatna sredstva iz Zakona o poticaju ulaganja. Kroz novi Zakon, mi smo u pregovorima s Komisijom u novoj omotnici dogovorili 150 milijuna eura za podizanje kvalitete – poručila je ministrica te je dodatno podcrtala kako se ne može razvijati turizam na obali bez razvoja turizma u unutrašnjosti.

Prisustvo ministrice turizma na otvaranju Termi Jezerčica itekako znači potvrdu kretanja ulaganja u pravom smjeru. Svjesni su toga u “perjanici” donjostubičkog turizma.  

600 djece

– Posebno mi je drago ugostiti ministricu turizma Nikolinu Brnjac koja nam je svojom prisutnošću iskazala veliku čast kod predstavljanja i otvaranja zadnje faze prvog djela investicije Grupacije Rudan u Terme Jezerčice. Cijelo vrijeme ovih građevinskih radova ističemo ne sebičnu i stalnu pomoć Grada Donja Stubica i KZŽ bez kojih sve investicije puno duže i drugačije tekle. Ovo je sada druga faza pred investicije, prvo smo završili smještajni dio s restoranom, a ovo je drugi dio gdje su završene zelene površine, hortikultura, hrana i piće te ‘Mega aqua play’ za djecu uzrasta od dvije do 15 godina na površini 1100 kvadrata s kapacitetom od 600 djece – kazao je direktor Termi, Elvis Pavleković te je poručio kako je sutra, za sve građane Donje Stubice, besplatna ulaz uz predočenje osobne iskaznice.

Unazad samo nekoliko godina, vrlo malo mjesta u Hrvatskom zagorju moglo pohvaliti dobrim životom od turizma. Ova investicija zasigurno će staviti Donju Stubicu u to probrano društvo.

– Veliko je zadovoljstvo da u vrijeme ljetne sezone danas nalazimo u unutrašnjosti i otvaramo prekrasno novouređeni kompleks kontinentalnog turizma koji za Donju Stubicu puno znači. Mi kao jedinica lokalne samouprave smo prvenstveno sretni što imamo takvog vlasnika hotela, a tu smo za pomoć kako bi se sve te investicije i u budućnosti ostvarile – poručio je gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

Oduševljenje dobivenim investitorom nisu krili niti u Županiji.

– Ovo je i snažna poruka svima nama koji radimo u kontinentalnom turizmu gdje je potrebno tri puta više volje, truda, energije, sadržaja da bi privukli goste u odnosu na Jadran, da je ministrica ovdje s nama i da je, ne dala podršku ovoj investiciji, nego da je dala podršku razvoju kontinentalnog turizma, a to se isto vidi iz novog zakona o turizmu gdje turističke zajednice županijske dobivaju ovlasti i mogućnosti kreiranja razvoja turizma na svojem području koje do sada nisu imali – zaključio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba