Odlukom načelnice Mikulec

Zlatar Bistrica dodjeljuje bespovratna sredstva za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji

Objavljeno: 26.07.2023. zagorjeinternational

Načelnica Zlatar Bistrica Vesna Mikulec raspisala je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području općine Zlatar Bistrica u 2023. godini.

Predmet ovog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u okviru provedbe mjera kojima se potiče rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji u skladu s uvjetima utvrđenim u Odluci o mjerama, kriterijima i postupcima za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Zlatar Bistrice, a u cilju demografske obnove smanjenja iseljavanja te povećanja broja stanovnika na području općine.

Mladi se mogu javiti na neku od tri dostupne mjere. Mjera 1 je sufinanciranje gradnje obiteljske kuće u iznosu od 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 3980 eura, Mjera 2 je sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana u iznosu do 50 posto kupoprodajne cijene, a najviše do 3980 eura, a Mjera 3 je financijska pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi stambeni prostor u iznosu do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalno u visini do 2650 eura.

Svi obrasci i dodatne informacije za prijavitelje dostupne su na službenim stranicama Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba