Mjesta na istoku Hrvatske već danima nemaju električne energije niti vode

BRAVO! Grupa Zagrepčana pošli u pomoć razorenim selima u Slavoniji

Objavljeno: 23.07.2023. zagorjeinternational

Organizirana grupa Zagrepčana okupila se u nedjelju ujutro na parkiralištu ispred Supernove u Buzinu odakle su krenuli prema Slavoniji kako bi pomogli u raščišćavanju štete nastale u nevremenu koje je u srijedu popodne zahvatilo istok Hrvatske.

Naime, u mnogim slavonskim mjestima danima nije bilo električne energije niti vode. Brojne su kuće ostale bez krovova, a poljoprivredni urodi su uništeni, piše 24sata.

– Nitko ovdje nije došao, niti Crveni križ niti vojska. Agregati su rasprodani, struja je taman bila došla nakon nevremena u srijedu, a onda je u petak navečer nova oluja opet ostavila mjesto bez struje. Svima koji su i uspjeli pokriti krovove, sve je opet otpuhano, voda je ušla u kuće, škola je uništena. Ovdje je puno starijih ljudi koji se ne mogu ni popraviti krovove, treba nam vojska. Pomažemo si, ali svatko ima štetu koju treba sanirati i na svojoj kući. Sve je uništeno – rekao je jučer za 24sata Ivan Kulić iz slavonske općine Gradišta pored Županje.

Načelnici Gradišta, Cerne i Štitara s kojima smo razgovarali apeliraju da dobiju što prije jaču pomoć od države i to ne samo za svoja mjesta nego i za ostale nastradale slavonske općine. A sada im dobrovoljno u pomoć stiže spremna grupa Zagrepčana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba