Po prvi puta u Zagorju

PRAVA ATRAKCIJA: U Zaboku će se u petak i subotu odigrati međunarodni turnir u košarci ‘PRO 3×3 Tour’

Objavljeno: 19.07.2023. zagorjeinternational

Druga sezona ‘PRO 3×3 Toura 2023.’, serije međunarodnih spektakularnih turnira u košarci 3×3 (3 na 3 igrača), nastavlja ovog petka i subote, 21. i 22. srpnja. Sedma postaja bit će grad Zabok, a ovo će ujedno biti premijerno predstavljanje novog olimpijskog sporta u Hrvatskom zagorju. 

Atraktivna lokacija održavanja turnira je Zivtov trg u samom središtu Zaboka. Inače, ovogodišnji se Tour u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza organizira na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske, a Zabok je jedan od pet ovogodišnjih hrvatskih gradova u kojima ‘PRO 3×3 Tour’ gostuje prvi put. 

Sportsko-turističko-edukativno

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva skupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura koji će biti organiziran 11. i 12. kolovoza u Šibeniku. Svoje je mjesto do sada uspjelo osigurati šest ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a u “srcu“ Zagorja traži se sedmi sudionik velikog šibenskog finala, i to u konkurenciji snažnih ekipa iz nekoliko europskih zemalja. 

‘PRO 3×3 Tour 2023.’ ponovno ima prestižan status ‘FIBA Quest’ pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza u mađarskom gradu Debrecenu.

Oba dana (21. i 22. srpnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19 do otprilike 23 sata, bit će organizirana natjecanja ekipa u kategoriji ‘Senior Elite’. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. 

Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 22. srpnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. U Zaboku će ponovno, kao i protekloga vikenda u Zagrebu, biti održana i posebna promocija nove aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura.  

Dođite svi 

– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u lijepom ugođaju Zivtovog trga uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena – poručuju organizatori, Udruga PRO 3×3. 

Inače, Udruga ovaj turnir organizira uz pomoć Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Jana Sport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Zaboku su Grad Zabok, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Srce Zagorja, Košarkaški klub Zabok i Košarkaški klub Ksaver.  

Detaljnije informacije o turniru možete pronaći na službenoj stranici i društvenim mrežama Toura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba