“Save the date“ idućeg četvrtka u Kulturno i turističko-informativnom centru

KONJŠČINA: Obilježavanje Dana općine započinje izložbom umjetnice Ide Domišljanović

Objavljeno: 19.07.2023. zagorjeinternational

Približavaju se Dani općine Konjščina čiji će program i ove godine biti prepun kulturnih i zabavnih manifestacija. Dani općine će započeti u četvrtak 27. srpnja otvaranjem izložbe “Save the date“ umjetnice Ide Domišljanović u Kulturno i turističko-informativnom centru u Konjščini s početkom u 19 sati. 

Umjetnica i profesorica likovne kulture Ida Domišljanović ciklusom slika koje će biti izložene u Konjščini želi predstaviti žensko tijelo popraćeno snažnim porukama samopoštovanja i prikazati vrijednost žene čija se ljepota, u oku promatrača, često poistovjećuje sa seksualnošću.

– Svaka žena je prije svega jaka, osviještena, dostojanstvena i želim pogled usmjeriti upravo na to – naglasila je Domišljanović. 

U svojem umjetničkom radu ona puno vremena posvećuje radu s djecom romske nacionalne manjine za koju kaže da su iznimno talentirani i pokazuju veliki interes za likovno stvaralaštvo. Aktivno ih uključuje u likovne radionice i zajedno s njima sudjeluje na izložbama. 

– Zaposlena sam u školi koju pohađaju i učenici romske nacionalne manjine. Moji učenici su imali već dvije izložbe. Također, oslikali su zidove škole i Centra igre u Romskom obiteljskom centru u Kuršancu koji je otvoren u okviru programa “Faza III: Testiranje Jamstva za svako dijete” financiranog sredstvima Europske unije te suradnji s Pučkim otvorenim učilištem “Korak po korak” kao implementacijskog  partnera uredu UNICEF-a Hrvatska – rekla je Domišljanović. 

Istaknula je da je imala likovne radionice u Dječjem vrtiću “Pirgo” u romskom naselju u Kuršancu i bila pozvana u Pastoralno-misijski centar Sveti Ivan Krstitelj za lokalnu romsku zajednicu na području župe Petrijanec kako bi održala likovne radionice s djecom iz romskog naselja u Donjem Vratnu. Djeca su u Centru oslikavala zidove.

Dodaje da je u Konjščini provela djetinjstvo i pohađala osnovnu školu pa ju jako veseli što će se izložba održati upravo tamo. Zahvalila se predsjednici Općinskog vijeća Ines Frčko Debelić i načelnici Aniti Krok na podršci. 

Izložba će se moći pogledati do 20. kolovoza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba