Bogat program omiljene manifestacije nastavlja se u punom jeku

“JANINE 2023.”: Off Road privukao brojne ljubitelje adrenalina, a na svoje su došli i oni koji vole amaterske predstave

Objavljeno: 18.07.2023. zagorjeinternational

Ovogodišnje “Janine 2023.”, tradicionalna, manifestacija kojom se obilježavaju Dani općine Lobor, već se dobro zahuktala, a nakon 18. Janinskog natjecanja, 9. Memorijalnog turnira “Vladimir Sokolić” te nogometnog turnira mjesnih odbora, u nedjelju, 16. srpnja održani su Off Road i FAKL.

Off Road, tradicionalno Prvenstvo Zagorja, održano je na stazi Glinište u Vinipotoku, a vozile su se utrke u disciplinama autocross, buggycross i mopedcross. Prvenstvo je nakon jednogodišnje pauze uspješno organizirano Off Road klub Lobor, a predsjednik Kluba, Danijel Vuica istaknuo je da je zadovoljan i brojem natjecatelja i odazivom publike, ljubitelja adrenalina.

– Nastupilo je 40-ak natjecatelja iz cijele Hrvatske i Slovenije, a njihove je vještine pratilo oko tisuću gledatelja, iako je bilo vrlo vruće. Vjerujem da im nije bilo žao što su došli jer je natjecanje i ovoga puta bilo vrlo atraktivno – rekao je Vuica.

Foto: Damir Glavač

Osim u adrenalinskim vožnjama, mještani Lobora i njihovi gosti u nedjelju su u Društvenom domu mogli uživati u predstavama amaterskih glumačkih družina, a uz domaćina – KUD Lobor koji je izveo predstavu “Pošteni lopov”, nastupilo je Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje s predstavom “Pri fizijatru h toplicam” i Dramska udruga Kaj iz Zaboka koja je izvela predstavu “Nekad i sad”.

– Festival kazališnih amatera Lobor organiziramo već dugi niz godina, uz nastup amaterskih dramskih družina uglavnom iz Krapinsko-zagorske županije. Inače, FAKL je bio jedan u nizu događaja koje organiziramo kako bi proslavili 50. godišnjicu našeg društva i bio je uvertira u novi Janinski tjedan – kazala je predsjednica KUD-a Lobor Marija Rihtarić.

Sutra će u 19.00 sati u Kulturnom centru u Loboru biti otvorena izložba povodom 50 godina KUD-a Lobor, dok će se u petak održati Večer folklora na kojoj će nastupiti prijateljski KUD-ovi cijele Hrvatske, a pod šatorom će publiku zabavljati “Fiškali”.

– KUD Lobor jedna od naših udruga koje čuvaju baštinu, njeguju tradiciju i sudjeluju u gotovo svim manifestacijama koje organiziramo, a ove su godine još prisutniji jer obilježavaju pola stoljeća rada. Čestitam im na lijepoj obljetnici, uvjerena da ćemo odličnu suradnju nastaviti na obostrano zadovoljstvo, a naše sugrađane pozivam da i dalje prate sva događanja koja smo za njih organizirali ove godine – poručila je načelnica Ljubica Jembrih. 

“Janine 2023.” nastavit će se u subotu obilježavanjem 100 godina DVD-a Lobor, u sklopu kojeg će se održati mimohod svečanog ešalona, milenijsko fotografiranje na Trgu sv. Ane, svečana sjednica  te koncert Puhačkog orkestra DVD-a i gostiju iz Njemačke u Zazidju.

Također u subotu, u Kulturnom centru od 20 će se sati održati predavanje pod nazivom “Religija i ekologija” u organizaciji Loborskog ekološkog društva, a središnji događaj predstojećeg vikenda bit će Loborfest koji počinje u nedjelju od 16 sati. Tog će se dana održati i Kotlovinijada od 9 te novitet ove godine “Janin trk” od 10 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba