SUPER VIJESTI! Ovih dana kreće izgradnja kružnog toka 'kod ruke' u Velikoj Vesi jer most kod željezničke stanice je pri kraju, a u planu je i obnova ceste od Žutnice do Gorjaka

GREGUROVIĆ: Promet će se za vrijeme radova odvijati kroz dva ‘bypassa” uz gradilište kružnog toka

Objavljeno: 18.07.2023. zagorjeinternational

Dugogodišnji problem raskrižja kod betonare u Velikoj Vesi, kako ga Krapinčani zovu, ‘kod ruke’, bliži se kraju. Naime, nam je otkrio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, proveden je postupak nabave te se iza 20. srpnja u Velikoj Vesi, kod betonare ‘kod ruke’, kreće u izgradnju kružnog toka, a u planu je i rekonstrukcija državne ceste na području od Žutnice do Gorjaka.
Sam početak izgradnje rotora kreće nakon što se završi most u Lepajcima kod željezničke stanice, najavio je Gregurović.

Iza 20. srpnja

–  U postupku nabave za izgradnju kružnog toka odabrana je ponuda tvrtke Colas. Sami radovi bi trebalo početi negdje iza 20. srpnja, s obzirom na to da bi uskoro trebao biti pušten u promet most preko Krapinčice u Lepajcima kod željezničke stanice. Tu su se radovi malo otegnuli jer je bilo puno kišnih dana, no svi glavni radovi su napravljeni, napravljena je betonska ploča, tako da se sada samo čekaju ovi završni radovi. Kao što sam rekao, nakon toga onda iza 20. srpnja bi trebala krenuti izgradnja rotora – rekao je Gregurović te objasnio na koji će se način odvijati promet tijekom izvedbe na tom dijelu ceste.
– Uspjeli smo dogovoriti s vlasnicima zemljišta da se za onaj dio prometa koji dolazi iz Radoboja ‘bypassom’ pusti prema Emos prometu, sa strane da se obiđe samo gradilište, a smjer sjever – jug će se napraviti uz samo gradilište pa će se pustiti uz obilaznicu prema magistrali – objasnio je gradonačelnik, dodajući da bi semaforizacija i izmjenično puštanje vozila bitno usporili radove, a ovako će se promet moći odvijati kroz dva usporedna privremena puta.
Dotaknuo se i radova na području grada za koje su zadužene Hrvatske ceste, a tiču se prvenstveno prometnice na dionici od Žutnice do Gorjaka, koja je u izuzetno lošem stanju.


U planu nabave

– Koncem trećeg ili početkom četvrtog kvartala očekuje se raspisivanje natječaja za rekonstrukciju državne ceste D74 na dionici od Žutnice do Gorjaka, tu je procijenjena vrijednost negdje oko 70 milijuna kuna – rekao je gradonačelnik te istaknuo kako je teško predvidjeti kako će se natječaj provesti, ali da je bitno da je to u planu nabave Hrvatskih cesta i da će se taj dio pokrenuti. Spomenuo je i probleme koji su usporavali provedbu radova na području grada i najavio nastavak tih radova.
– Što se tiče drugih radova na području grada, kao i svi, tako smo i mi imali određenih problema s dobavom asfalta, ali i sa samim izvođačima, pogotovo jer je sad bilo jako puno radova za Fond solidarnosti gdje su se mnoge stvari morale jednostavno stisnuti u rokovima. One dionice koje su pripremljene, prema dogovoru s izvođačem, sad bi kroz nekakvih desetak dana trebale ići, trebale bi se asfaltirati, tako da bi se onda ti radovi, ja se nadam, trebali normalizirati – poručio je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba