Prijave do 20. srpnja

Uskoro kreće 2. generacija ‘HEALTH IT’ akademije 

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Poduzetnički centar Krapinsko – zagorske županije otvorio je prijave za 2. generaciju ‘HEALTH IT’ akademije, inovativnog programa za stjecanje stručnih znanja i vještina u području informatičkih tehnologija primijenjenih u zdravstvu.

Nakon što je krajem ožujka program osposobljavanja na području informatičkih tehnologija primijenjenih u području zdravstva završilo 20 prvih polaznika akademije, njeni organizatori krenuli su u usavršavanje i prilagodbu programa za novu generaciju, a početak edukacija najavljen je za rujan te su za sve zainteresirane otvoreni upisi u tri programa osposobljavanja – IT analitičar, Software tester i Java developer. Također, postoji i mogućnost kombiniranja pojedinih edukacija iz svakog odabranog područja.

Prilika 

Župan Željko Kolar podsjeća da je ‘HEALTH IT’ akademija nastala kao odgovor na specijalizaciju Krapinsko – zagorske županije u sektoru zdravstvene industrije što je definirano i Planom pametne specijalizacije Sjevera Hrvatske. 

– Ovo je sjajan projekt i prilika koja se ne propušta. Svi znamo da imamo jak zdravstveni sektor te smo i naše dugoročne strateške dokumente vezali uz zdravstvo i zdravstveni turizam u kojem ćemo koristiti IT tehnologije bez koje će u budućnosti biti teško zamisliti bilo kakvu medicinsku uslugu. Pozivam sve zainteresirane da se prijave na ove odlične programe, steknu snažne konkurentne prednosti na tržištu rada i svoje zanimanje potraže u jednoj od djelatnosti budućnosti – poručuje župan Kolar.

Akademija je namijenjena nezaposlenim osobama prijavljenima u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za koje je čitava edukacija besplatna, a koje uz to mogu ostvariti i pravo na novčanu pomoć tijekom trajanja edukacija, do veljače sljedeće godine, kao i prateću nadoknadu putnih troškova. Ovo osposobljavanje nezaposlenim osobama pruža jedinstvenu priliku za stjecanje traženih znanja i vještina, a samim time mogućnost da pronađu radno mjesto u tvrtkama koje rade na informatičkim rješenjima za zdravstveni sustav, u samom zdravstvenom sustavu, ili za pokretanje vlastitog poslovanja. Važno je naglasiti i kako su organizatori u drugoj generaciji otvorili mogućnost pohađanja programa i za već zaposlene osobe, koje žele dodatno unaprijediti svoje vještine u ovim specifičnim stručnim područjima.

Prijave

Prijave su moguće do 20. srpnja na web stranici Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije gdje ujedno možete pronaći i sve dodatne informacije o akademiji i svakom od programa osposobljavanja koji će trajati do veljače sljedeće godine.

Inače, Poduzetnički centar KZŽ je u osmišljavanju i provođenju ‘HEALTH IT’ akademije okupio čitav niz partnerskih ustanova i tvrtki: Krapinsko – zagorsku županiju, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Dom zdravlja Varaždinske županije, Mindsmiths, Lean Startup  Croatia, HealthHUB te tvrtke In2 d.o.o., Agileway d.o.o., Fores d.o.o., Codx Solutions d.o.o., MCS Grupa d.o.o., Vams Tec d.o.o. i EVIDEN.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba