Vozač saniteta osobnim vozilom odvezao pacijenta na dijalizu jer je sanitet bio pokvaren, a rezervnog nije bilo

Spasio pacijentu život, no od nadređenih umjesto pohvale, dobio ‘jezikovu juhu’

Objavljeno: 17.07.2023. zagorjeinternational

Vozač saniteta zadarske hitne službe Jurica Alavanja svojim je automobilom odvezao pacijenta na dijalizu s Paga u Zadar zato što je službeno vozilo bilo u kvaru i na taj je način čovjeku spasio život, no umjesto pohvale, vozač je opomenut, jer je prekršio propise, piše Dnevnik.hr.

Kako je ispričao, toga je jutra došao u smjenu i išao upaliti vozilo, no ono nije htjelo upaliti.

– Čak sam ga spaja na kleme misleći da se akumulator iscica. Pa san zva našu dojavu – rekao je vozač. 

U zadarskom mu je zavodu rečeno da rezervnog vozila nema i tada je odlučio da će koristiti privatno. 

Supruga pacijenta rekla je da se njen suprug diže u 5 sati ujutro kako bi stigao na prijevoz koji je u 6 sati, a kako je rekla, ovo se nije dogodilo prvi puta.

– Moj suprug ide već dvije i po godine na dijalizu i to nije da se prvi put dogodilo. I mi smo bili prisiljeni čekat. Nakon toga stigao je Jurica i rekao da neće biti mogućnosti da se popravi sanitet i da će ga on prebaciti svojim privatnim vozilom – rekla je supruga pacijenta.

Međutim, umjesto pohvale svojih nadređenih, Alavanja je dobio ‘jezikovu juhu’ zbog ugrožavanja života i zdravlja pacijenta i nepoštivanja propisa.

– Najviše me naljutilo što su mi rekli da sam se čuo s voditeljem voznog parka i da će auto biti osiguran kroz uru vrimena. To je laž – dodaje vozač.

A da je govorio istinu pokazalo se nekoliko dana kasnije kada je došlo do istog problema.

– Kad je došao kombi došao je kombi bez klime, a i sami znate što znači za takvog pacijenta 35 stupnjeva voziti se do Zadra i nazad. Kad su se vraćali nazad, bio je kombi s klimom, ali bez mogućnosti vezanja i sa pokvarenom skalinom, a moj suprug je prije tri mjeseca pao na skalini i ozlijedio nogu, a on je dijabetičar kom su amputirani prsti i do dan danas saniramo tu ranu – ispričala je supruga pacijenta za Dnevnik.hr.

Na upit Dnevnika Nove TV o ovom slučaju iz zadarskog Zavoda za hitnu medicinu nisu odgovorili. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba