Bira se najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik/poljoprivrednica

Među finalistima i dvoje Zagoraca – Mladen Cesarec iz Stubičke Slatine i Andrija Škrlec iz Zlatara

Objavljeno: 14.07.2023. zagorjeinternational

Hrvatska poljoprivredna komora i Jutarnji list, uz pomoć eurozastupnice Sunčane Glavak, u svibnju su otvorili osmi natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu za 2023. godinu.

Prijave su mogli podnijeti poljoprivrednici u dobi do 40 godina, nositelji OPG-a i korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014 – 2022, javlja Radio Zlatar, a bira se najbolji, najinovativniji i najodrživiji projekt na temelju upotrebe znanja, novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji, prijenos inovacije i održivost inovacije.

Žiri je ocijenio sve prijavljene projekte i odabrao 20 najboljih, a među njima su se našla i dva mlada poljoprivrednika iz Krapinsko – zagorske županije – Andrija Škrlec iz Zlatara koji se bavi ratarstvom, primarno proizvodnjom grada, te Mladen Cesarec, proizvođač bućinog ulja iz Stubičke Slatine.

Što se nagrada tiče, prvoplasirani će biti nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani će dobiti 2000, a trećeplasirani mladi poljoprivrednik/poljoprivrednica dobit će 1000 eura. Također, za svih 20 finalista će eurozastupnica Glavak organizirati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Osim stručnog žirija, svoj će glas za najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu moći dati i čitatelji Jutarnjeg lista putem ankete. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba