Zagorska policija zaprimila pozamašnu količinu raznog oružja

Mina, zolja, ručna bomba, zvončić, streljivo… Sve je to netko do jučer imao kod kuće

Objavljeno: 14.07.2023. zagorjeinternational

Jučer je u sklopu akcije “Manje oružja-manje tragedija”, jedna osoba službenicima Policijske uprave krapinsko – zagorske dragovoljno predala jednu tromblonsku minu, jednu ručnu bombu “M75“ bez upaljača i eksploziva, jedan ručni raketni bacač “RPG 22“ – zolju, 9 komada raznog streljiva i jednu kazetnu bombu – zvončić, koje su preuzeli policijski službenici protueksplozijske jedinice.

– Podsjećamo građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija”, odnosno prema Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti – rekli su zi policije.

Pozivaju i apeliraju na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

– Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. – poručuju iz Policijske uprave.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a dodatne informacije možete zatražiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba