INVESTICIJA OD POLA MILIJUNA EURA: Završila obnova hidroterapije u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice

“Velik je ovo benefit za stacionarne pacijente, ali i turiste, koji dobivaju veliku vrijednost za novac”

Objavljeno: 13.07.2023. Vanja Hozmec

Završila je 500.000 eura vrijedna sanacija hidroterapije u zgradi ‘Maksimilijan’ i sanacija ravnog krova iznad hidroterapije u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice. Adaptirani prostor sastoji se od hidroterapija, obuhvaća ‘whirlpool’ bazen s masažerima i vodenim atrakcijama, a u sklopu adaptiranog prostora se nalaze i tri saune, prostori za hidromasažu i ‘relax’ zona.

Novouređene prostore su obišli načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak i župan Željko Kolar, a ugostila ih je ravnateljica Specijalne bolnice Zorica Capar.

Kako je izvijestila Capar, prostor je stradao u potresu, a sada je obnovljen zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU. 

Potpuno novo

– Vrijednost svih građevinskih radova s projektno tehničkom dokumentacijom i sa stručnim nadzorom iznosi 497.693 eura s PDV-om, a što se tiče radova, obuhvaćeni su kompletni građevinski radovi u hidroterapiji, ispitana je nosivost tla, napravilo se kompletno ojačanje tla ispod bazenske školjke, napravljena je nova betonska bazenska školjka bazena, novo podno grijanje, a napravljeni su i kompletno novi keramičarski i soboslikarski radovi u prostoru wellnessa. Time smo dobili novi ‘whirlpool’ bazen s vodenim atrakcijama i masažerima, a taj prostor namijenjen je pacijentima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji kod nas dolaze na stacionarnu rehabilitaciju – izvijestila je ravnateljica te dodala da je, uz njih, prostor namijenjen i privatnim korisnicima usluga bolnice, turistima, ali i građanima. 

– To nam je, pogotovo kad govorimo o privatnim korisnicima, veliki benefit gdje nam pacijenti i korisnici dobivaju veliku vrijednost za novac i mogu uživati u blagodatima termalne vode svih 365 dana u godini. Tu imaju i dodatne masaže i atrakcije i jedva su čekali da završe radovi – dodala je Capar. 

Radove je izvodila tvrtka “Vodolim” iz Donje Stubice koja je odabrana putem postupka jednostavne nabave, a projektno – tehničku dokumentaciju, stručni i projektantski nadzor provodila je tvrtka “AMG Studio” iz Svetog Križa Začretja. Radovi su trajali 90 dana i dovršeni su u roku.

– Imali smo izazove s vremenskim uvjetima, u svibnju je bilo kišno vrijeme, a na terasi smo morali, osim građevinskih radova koje sam navela u hidroterapiji, maknuti kompletno stare izolacije, napraviti nove i postavili smo nove podne podloge. Prostor ćemo pretvoriti u terasu gdje ćemo staviti suncobrane, ležaljke i kutne garniture, s obzirom na to da je preko puta blagovaona pa pacijenti mogu svoje slobodno vrijeme provesti u međusobnom druženju – rekla je ravnateljica.

Načelnik Josip Beljak istaknuo je da svaka nova investicija na području općine uvijek nosi zadovoljstvo.

Ulaganje = napredak

– Nešto se renoviralo, a nešto se napravilo u potpunosti novo, tako da smo izuzetno zadovoljni, a siguran sam da će zadovoljni biti i sami korisnici Specijalne bolnice Stubičke Toplice. Već sada znamo za neke buduće projekte za koje se nadamo da će proći na natječajima, a sve kako bi danas-sutra svi mi zajedno imali koristi od toga. Bez ulaganja u infrastrukturu, ljude i nove sadržaje nema napretka – poručio je načelnik Beljak. 

Župan Željko Kolar rekao je da su svi radovi napravljeni stručno i brzo na zadovoljstvo svih, no zbog nečega je ipak izrazio zabrinutost. 

– Čim se ukazala prilika, bazen smo vratili u funkciju za stacionirane pacijente, ali i za one koji dolaze na terapiju. Nadalje, jednim okom već gledamo dalje prema natječaju Ministarstva turizma gdje smo prijavili projekt dogradnje hotela, restorana, praone, natkrivanje bazena i ostalo što smo predvidjeli u projektu. Ipak, moram reći da sam pomalo zabrinut jer postoji okvir u kojem taj projekt mora biti gotov, a produljenje roka za objavu rezultata svakim danom nam stvara dodatni pritisak što se vremena tiče. Nadam se da ćemo i mi doći na red do kraja srpnja – dodao je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba