Za dobar dio zemlje upaljen crveni meteoalarm

NEVRIJEME U ZAGREBU: Vjetar rušio stabla, u prometu kaos

Objavljeno: 12.07.2023. zagorjeinternational

Jako nevrijeme zahvatilo je jutros unutrašnjost zemlje, a posebno je pogodilo Zagreb. Jak vjetar i kiša izazvali su velike probleme u prometu jer su na nekoliko lokacija u gradu na cestu pala stabla i grane, piše 24sata.

Jedna se grana srušila na tramvajske žice u Maksimirskoj, a u Novom Zagrebu drvo je palo na automobil i zablokiralo je cijelu ulicu. Dodatne su gužve i na Slavonskoj aveniji gdje se odlomila velika grana kao i u Zvonimirovoj ulici. 

Vatrogasci su potvrdili za 24sata da su trenutno na 11 intervencija uklanjanje stabala i grana po cesti. 

Inače, DHMZ je objavio da će vrijeme danas biti većinom sunčano te vruće i vrlo vruće, ali ne i posve stabilno. Ujutro će lokalno izraženih pljuskova praćenih grmljavinom biti ponajprije u Istri, Gorskome kotaru i na sjeverozapadu zemlje, a prema večeri te u noći na četvrtak vjerojatni su i na sjeveru. Vjetar mjestimice umjeren jugozapadni, uglavnom u višim predjelima i jak, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 °C.

Isto tako, za zagrebačku, riječku i karlovačku regiju je upaljen crveni meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura te grmljavinskih nevremena, dok je za ostatak zemlje upaljen narančasti meteoalarm zbog iznimno visokih temperatura. 

DHMZ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba