Učenje o važnim stvarima kroz zabavu

Zagorska policija bila na 22. Sportskim igrama učenika u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 12.07.2023. zagorjeinternational

Sada već tradicionalno, Policijska uprava krapinsko – zagorska se 11. srpnja pridružila sudionicima finalnih natjecanja 22. Sportskih igara učenika organiziranih od strane Društva sportskih igara učenika Krapinsko – zagorske županije na igralištu Osnovne škole u Krapinskim Toplicama.

Okupio se veliki broj mladih s područja županije koji su se natjecali u mnogobrojnim sportovima, a policijski službenici prezentirali su im niz svojih preventivnih aktivnosti. 

Prvenstveno je riječ o preventivnim aktivnostima  usmjerenih prevenciji razvoja ovisnosti kod djece i mladih, u sklopu kojih policijska uprava daje i podršku aktivnostima koje razvijaju zdrave stilove života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih, te aktivnostima namijenjenim sigurnom sudjelovanju u prometu. 

Sudionici natjecanja, njihovi roditelji i navijači imali su priliku dobiti informaciju o radu policije u području sigurnosti u prometu i prevencije razvoja ovisnosti kod mladih osoba uz podjelu prigodnih promidžbenih materijala.

Prezentirane su aktivnosti usmjerene na promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na “fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Isto tako prezentirana je i preventivna aktivnost “Biciklirajmo sigurno” kroz edukaciju mladih i njihovih roditelja o mjerama koje mogu poduzeti kako ne bi bili žrtve krađe bicikla i kako sigurno sudjelovati u prometu a provedena je i besplatna za građane dobrovoljna evidencija bicikla. 

Podržavajući djecu i mlade za njihovu opredijeljenost prema športu i igri, dajemo im veliku podršku u jačanju njihovog samopouzdanja i poželjnog načina provođenju slobodnog vremena što je snažno oružje u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih nepoželjnih oblika ponašanja. Mladi su upoznati s korištenjem tzv. ‘pijanih naočala’ koje simuliraju korištenje alkohola i droga, da vide kako alkohola i opojne droge utječu na njihovo stanje svijesti, percepciju i motoriku te koje su moguće posljedice upravljanja biciklima i motornim vozilima pod utjecajem tih sredstava.

Bila je to ujedno i prilika da se mladi upoznaju i s policijskim zvanjem i radom policijskih službenika te kako postati policajac upoznajući ih i s trenutno raspisanim natječajima Ministarstva unutarnjih poslova za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i na natječaj za upis u III. razred Policijske škole “Josip Jović“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba