Ako se sustav obrane od tuče protugradnim raketama ne vrati...

SALATKO NAJAVLJUJE: Blokirat ćemo cestu Zagreb – Macelj usred turističke sezone pa će onda A. P. sve to riješiti

Objavljeno: 23.06.2023.

Nakon što je u srijedu stravično nevrijeme praćeno tučom veličine oraha ponovno pogodilo Krapinsko – zagorsku županiju, danas je predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josip Salatko u društvu saborskog zastupnika III. izborne jedinice Davora Dretara i vijećnika Županijske skupštine KZŽ Marijana Tupeka (DP) na Bedekovčanskim jezerima najavio kako će sljedeća tuča značiti početak prosvjeda.

– Spremamo se na prosvjed uz zahtjev da se vrati sustav obrane od tuče protugradnim raketama jer su generatori manje učinkoviti. Samo čekamo iduću tuču, a to je moguće već danas. Ako je Vlada Republike Hrvatske gluha, a očito je – pošto dvije godine ne čuje naše vapaje, neka ide na pregled sluha. Spremni smo već sutra blokirati cestu Zagreb – Macelj, počinje turistička sezona pa će onda A. P. sve to riješiti – revoltiran je Salatko koji je, podsjetimo, jučer govorio o kršenju zakona od strane DHMZ-a ali i najavio kako nas danas očekuje ponovno nevrijeme.

– Zakon se mora poštivati, vi ga morate poštivati, ja ga moram poštivati, dakle moraju ga i državne institucije, je’l tako, ako smo pravna država?! Očito nismo, ako zakon krši država kako joj se prohtije. Obrana od tuče zakonski treba početi 1. svibnja i treba se provoditi do 30. rujna. Za to je zadužen DHMZ, međutim on ne radi svoj posao te grubo, jasno i svjesno krši zakon, pri tom upropaštavajući imovinu naših građana, ugrožavajući ljudske živote. Da vas jedan komad veličine teniske loptice pogodi u glavu, mislim da vam ne bi bilo ugodno. Obećali su da će početi 15. lipnja i to postoji napismeno. Danas je 22. lipanj, ništa. Jučer smo dobili prvu tuču, vidio sam unaprijed da neće biti dobro. Sutra ćemo dobiti drugu, još goru – poručio je jučer Salatko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba