28. tradicionalni susreti policajaca Slovenije i Hrvatske - župan Stričak prisjetio se svojih dana u uniformi

VARAŽDIN: Gosti iz Maribora i Murske Sobote odmjerili sportske snage s domaćim kolegama

Objavljeno: 17.06.2023. zagorjeinternational

U ‘Gradskoj sportskoj dvorani Arena’ u Varaždinu održani su 28. tradicionalni susreti policajaca iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske, pa su tako djelatnici policijskih uprava iz Maribora i Murske Sobote te službenici PU varaždinske i PU međimurske odmjerili snage u nogometu, streljaštvu iz zračne puške, kross trčanju, samoobrani i strijeljanju iz pištolja.

Sudionike susreta prigodnim su riječima pozdravili i varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina Lovro Lukavečki, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić i direktor Policijske uprave Maribor Donald Rus.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić zaželio je kolegama iz Slovenije i Međimurja srdačnu dobrodošlicu u Varaždin istaknuvši važnost ovakvih susreta koji doprinose boljoj suradnji i dobrosusjedskim odnosima među policajcima Slovenije i Hrvatske.

– Kao dobri domaćini ćemo se potruditi da se ovdje, u Varaždinu osjećate ugodno i lijepo te Vam svima skupa želim fer nadmetanje, a nakon toga i veselo druženje. Bez obzira na pobjednika važno je da nastavljamo s ovom tradicijom , ali ipak se nadam da će službenici naše PU varaždinske biti najbolji – rekao je Predrag Benčić.

Župan Anđelko Stričak poželio je svima puno sreće u sportskim nadmetanjima.- Pozdravljam vas kao župan i kao vaš kolega. Naime, ja sam od 1988. do 1992. godine pohađao ‘Srednju policijsku školu’, prvo radno mjesto mi je bilo u Novom Marofu, potom u Specijalnoj policiji, a zbog ranjavanja na bojištu sam umirovljen. Ovu, 2023. godinu smo dočekali na granici, u Dubravi Križovljanskoj gdje su bili i načelnici Policijskih uprava iz Slovenije, kao i građani s obje strane granice. Bilo nam je lijepo, veselo, osjećala se topla i ugodna atmosfera. Ali, to se i očekuje od dva susjedna naroda, odnosno od dvije susjedne države. Susjed je uvijek pored tebe, stoga je bitno graditi i njegovati  dobrosusjedske odnose. Između Varaždinske županije i slovenskih općina je puno zajedničkih projekata, poput ‘Interreg’ programa i drugih. Radimo i na boljoj cestovnoj povezanosti te se nadam da ćemo do završetka ove godine definirati ‘Podravsku magistralu’ kako bi u budućnosti bilo još više druženja i veće povezanosti između naših građana – zaključio je župan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba