Novi Marof osigurao novih 15.000 eura potpore za nabavu sadnica voćaka, ljekovitog bilja i loznih sadnica

“Primarni cilj je unapređenje proizvodnje”

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Grad Novi Marof objavio je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za nabavu sadnica voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica u 2023. godini, a pozivaju se svi zainteresirani poljoprivrednici i građani da iskoriste ovu priliku za potporu nabavke sadnica i unaprijede poljoprivrednu proizvodnju u području voćarstva, ljekovitog bilja i vinogradarstva.

Potpora se dodjeljuje za nabavu različitih vrsta sadnica voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica. Specifični iznosi potpora ovise o vrsti sadnica i količini te se kreću u rasponu od 0,10 do 3,50 eura po sadnici, a ukupni planirani iznos dodijeljenih potpora po ovom javnom pozivu iznosi 15.000 eura. 

Gradonačelnik Siniša Jenkač objasnio je kako ovim programom žele osigurati pravi poticaj za poljoprivrednike novomarofskog područja kako bi mogli uložiti u modernizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

– Primarni cilj je potaknuti razvoj poljoprivrede u našem području i podržati naše poljoprivrednike u unapređenju proizvodnje. Naša želja je potaknuti raznolikost i održivost u poljoprivrednoj proizvodnji, te pružiti mogućnost poljoprivrednicima da prošire svoje nasade voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica – poručio je gradonačelnik Jenkač dodavši kako uz financijsku potporu, također nude i stručnu podršku i savjetovanje u vezi s uzgojem i njege sadnica.

Javni poziv je otvoren od 6. lipnja do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga. Zahtjevi za dodjelu potpora zaprimat će se prema redoslijedu pristizanja do isteka navedenog roka, a zahtjev se mora popuniti na propisanom obrascu koji se može preuzeti na službenoj internetskoj stranici Grada ili u nadležnom upravnom odjelu.

Detaljnije informacije o uvjetima i dokumentaciji mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada, a za dodatne upite, zainteresirani mogu kontaktirati nadležni upravni odjel Grada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba