Poznati voditelj Nove TV pridružio se djeci na Antunovskom hodu

“Mladi sve manje idu u crkvu, ali u Hrvatskoj je drugačije – baš zahvaljujući ovakvim događanjima”

Objavljeno: 11.06.2023. zagorjeinternational

Voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža sudjelovao je na Antunovskom hodu mladih koji se održao jučer i okupio je velik broj vjernika na Trgu bana Jelačića gdje su došli nakon što su krenuli iz crkve sv. Antuna Padovanskog, a potom su hodali preko Sesvetskih Sela, zatim Sesvetskom, Zagrebačkom pa Ulicom Dubrava gdje su imali odmor. Zatim su se Maksimirskom prošetali sve do Vlaške odakle su stigli na Trg bana Josipa Jelačića, a potom su se Ilicom uputili do crkve sv. Antuna Padovanskog.

– Ja sam baš presretan i ponosan na našu Hrvatsku. Trend u Europi je da mladi sve manje idu u crkvu, ali u Hrvatskoj je drugačije, sve više mladih je u crkvama zahvaljujući baš ovakvim događajima poput hoda za Antunovo. Meni vjera puno znači, mi smo duhovna bića, to dovoljno govori. Bez vjere, bez Isusa, nama kao kršćanima život ne znam bi li imao smisla – rekao je Petar Pereža za Dnevnik.hr kojem su se povorci Antunovskog hoda mladih pridružila i njegova djeca.

– I moja djeca su tu i ja kao roditelj želim biti dobar primjer da treba slaviti Isusa, ići u crkvu i primiti sakramente jer je loše od njih očekivati nešto, a da im ja u tome ne pokazujem pravi put – kazao je Pereža.

Kako podsjeća Večernji, Petar je prošli tjedan osvanuo i u videu koji je postao viralan nakon objave na Tik Toku, a u videu je Pereža s rukama podignutim u zrak s tisućama okupljenih pjevao poznatu duhovnu pjesmu ‘Dubine’. Video je snimljen u bazilici sv. Antuna Padovanskog gdje se svakog četvrtka u 19 sati na Svetom Duhu okuplja tisuće mladih na tematskim večerima pod nazivom ‘Duhovno duhovite večeri’ na kojima nakon svete euharistije slave Boga uz pjesmu i razgovor. Organizator susreta je Evangelizacijska zajednica “Sveti Duh” na čelu s voditeljem fra Stjepanom Brčinom.

– Nakon mise i procesije na blagdan Tijelova, održan je molitveni koncert skupine “Amorose” pa smo ostali na molitvi za ovogodišnji jubilarni “Antunovski hod”. U čast Sv. Antuna, koji je moj omiljeni svetac, hodat će se u subotu 10. lipnja od Sesvetskih sela do bazilike na Sv. Duhu, pa smo se malo pomolili za tu nakanu – rekao je Pereža i dodao da vjera ima veliki značaj u njegovom životu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba