POU Čakovec provodi mjeru korištenje vaučera za zaposlene i nezaposlene

Za tržište rada besplatno osposobljeno više od 50 osoba

Objavljeno: 05.06.2023. zagorjeinternational

U sklopu mjere korištenje vaučera za zaposlene i nezaposlene osobe u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec podijeljena su uvjerenja za 54 osobe u više različitih programa. Besplatne programe pohađali su polaznici u programima knjigovođa, asistent za upravljanje projektima te program montiranje dizalica topline. Polaznici su stekli nova znanja i kompetencije kojima će biti konkurentniji na zahtjevnom tržištu rada.
Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja ponudio je sveobuhvatno razumijevanje financijskog upravljanja, knjigovodstva i pripreme poreza. Kao rezultat toga, polaznici su spremni ući u industriju financijskih usluga ili pružiti računovodstvenu podršku tvrtkama u različitim sektorima.
Asistenti za upravljanje projektima usvojili su kako sudjelovati u planiranju i provedbi projektnih aktivnosti u narednom periodu/izvještajnom razdoblju, planirati izradu potrebne dokumentacije vezanu uz projektne aktivnosti prema fazama projektnog prijedloga u ovom području/djelokrugu rada, odabirati načine komunikacije sa svim dionicima pri organizaciji rada, izvođenju poslovnih/projektnih aktivnosti i rješavanju problema, osiguravati vidljivost projekta sukladno pravilima, sudjelovati u praćenju troškova i osiguravanju likvidnosti u svim fazama projekta, upravljati e-dokumentima u cilju pružanja administrativne podrške pri upravljanju projektom, sudjelovati u izradi izvješća o postignutim mjerljivim ishodima projekta i ostvarenosti projektnih ciljeva, identificirati faze provedbe projekta, svrhu, cilj i mjerljive ishode projekta, sudjelovati u izradi projektnog prijedloga/projektne prijave za klijente (poduzetnike) teprovoditi propisane normativne akte, procedure i standarde u poslovanju u svojem području/djelokrugu rada.

Monteri dizalica topline stekli su sljedeće kompetencije: Kako montirati dizalicu topline zrak – voda, voda – voda, zrak – zrak, tlo – voda, spojiti dizalicu topline na zatvoreni sustav grijanja radijatorskim ili podnim grijanjem i sustavom za PTV, povezivati dizalice topline sa sobnim termostatom, pustiti u rad dizalice topline, spajati dizalice topline na dodatni akumulacijski spremnik ili hidrauličnu skretnicu i spajati elemente dizalica topline vanjske i unutarnje elemente prema tehničko-tehnološkoj dokumentaciji.

– Pučko otvoreno učilište Čakovec se trudi ponuditi pristupačno i visokokvalitetno obrazovanje za odrasle, pomažući im da steknu vrijedne vještine koje dovode do osobnog i profesionalnog rasta. Imajući na umu postignuća naših nedavnih polaznika koji su uspješno završili svoje odabrane programe obrazovanja, nastavljamo unapređivati postojeće te razvijati nove tečajeve i programe kako bismo zadovoljili rastuće potrebe radne snage i podržali cjeloživotno učenje – istaknuto je.

Novi programi su u ponudi:

  • Montiranje fotonaponskih sustava
  • Osnove izrade web stranica
  • Programiranje u programskom jeziku Python
  • Klasične i korektivne tehnike šminkanja
  • Ekološka proizvodnja voća
  • Ekološka proizvodnja povrća
  • Ekološka proizvodnja ljekovitog bilja

Upisi u obrazovne programe dostupne na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec su u tijeku. Odaberite jedan od 20-ak programa.
Za više informacija o Pučkom otvorenom učilištu Čakovec i njihovoj ponudi obrazovnih programa i tečajeva, uključujući besplatne programe obrazovanja putem vaučera za zaposlene (samo ”zeleni” programi i nezaposlene svi programi, posjetite njihovu web stranicu, ili ih kontaktirajte na 040/395-236 ili [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba