Najavljena je i nova vikend akcija

Zagorska policija danas zaustavlja i posebno provjerava ove skupine vozila 

Objavljeno: 02.06.2023. zagorjeinternational

Kako su priopćili iz PU krapinsko – zagorske, danas će policijski službenici provoditi pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, a akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu, dok će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, nadzor brzine, vrijeme vožnje, prekid vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju prijevoz tereta i putnika te ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

– Savjetujemo svim sudionicima u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i apeliramo na poseban oprez u prometu – poručuju iz zagorske policije.

Također, kako bi se spriječilo daljnje stradavanje osoba u prometnim nesrećama, tijekom nadolazećeg vikenda policijski službenici PU krapinsko – zagorske će provoditi pojačani nadzor prometa koji će biti usmjeren na sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. “četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba