Akcija će se provoditi 17./18. lipnja

Policija poziva građane da predlože lokacije za nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i droge 

Objavljeno: 31.05.2023. zagorjeinternational

Zagorska policija ponovno poziva građane da se uključe u provedbu akcije tako da na e-mail adresu [email protected] od 1. do 10. lipnja dostave prijedloge lokacijana kojima bi željeli da se nadzire vožnja pod utjecajem alkohola ili droga. 

– Dostavljene prijedloge građana ćemo analizirati i temeljem analize pojedine i uvrstiti među lokacije pogodne za nadzor – poručili su iz policije.

Osnovni cilj provedbe preventivno-represivne akcije je evidentiranje i sankcioniranje prvenstveno prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili droga zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede.

– Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa – dodaju iz policije. 

Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja, a mijenjat će se svakih nekoliko sati.

Navedeni 24-satni nadzor provest će se 17./18. lipnja u vremenu od 7 do 7 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba